L’Any 10 a la Vinya dels Artistes: homenatge íntim al creador Iago Pericot

La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové fou concebuda per Josep Guinovart i inaugurada l’any 2010. Actualment, compta amb més de 10 obres exposades de forma permanent enmig del pintoresc paisatge de La Pobla de Cérvoles i a partir d’aquest 10 de juliol compta amb una nova adquisició. De fet, durant aquest 2021 hi ha previst que tres noves obres s’incorporin en aquest itinerari artístic, essent la primera La Guillotina del Iago Pericot i la segona, el 19 de setembre, una creació de l’artista Antoni Llena.

La Guillotina va ser estrenada al Festival Grec l’any 2014 i el públic va poder gaudir d’una catarsi d’alliberament col·lectiu, alegre i reflexiva alhora. Una proposta que convidava a buscar en el nostre interior el qui o el què ens generava més desassossec i turment i que l’artefacte s’encarregava d’alliberar-nos-en. I ara, aquesta brillant idea del Iago Pericot, creador inclassificable, provocador i únic, es trasllada fins a La Pobla de Cérvoles per formar part d’aquest singular espai situat a les Garrigues altes.

L’incorporació d’aquesta obra a La Vinya dels Artistes és també una excusa per fer un homenatge íntim al seu creador. Amics i col·laboradors del Iago Pericot han creat un recorregut espectaclitzat (terme inventat per ell) a mode de via-crucis sui generis: ritus en la forma, irreverència en el fons; i on, a cada estació, s’han trobat referents del seu llegat artístic i personal.

Un homenatge divertit, provocador i irreverent, obert a tothom i totalment a l’aire lliure que ha encetat la temporada artística d’estiu de Mas Blanch i Jové.