La segona edició de “Lo Festivalet” de les Borges Blanques, que s’ha celebrat aquest dissabte, 5 d’octubre, ha estrenat ubicació, i s’ha dut a terme a l’Institut Josep Vallverdú, situat al carrer Doctor Trueta de la capital de les Garrigues. A més a més, entre altres, enguany ha col·laborat amb l’Associació Contra el Càncer i la Plataforma per la Llengua.

En aquesta nova convocatòria, que també ha canviat de data, el Festival de les Garrigues per a la quitxalla, ha comptat amb sortejos, tallers, jocs i moltes sorpreses durant tot el dia, hi ha hagut les actuacions dels grups 2 princeses barbudes, a les 12 hores; Pop per Xics, a les 16 hores; i Heavy per Xics, a les 19 hores; i els 200 primers assistents han rebut un obsequi.

Els assistents han pogut gaudir de 8 espais diferents. Així, a l’Espai Nadons, dedicat exclusivament a infants de fins a 3 anys, de 10 a 11 hores s’ha fet un taller de llum negra; una activitat de Moviment Lliure per a infants de 0 a 3 anys, a càrrec de Singularment, entre les 11 i les 12 hores; i un espai Meraki Joc Eurístic, per a infants d’1 a 3 anys, entre les 17 hores i les 18 hores. Pel que fa a l’Espai Lector, s’han pogut llegir llibres i contes a càrrec de la Bilbioteca Marquès d’Olivart, per a infants de 0 a 12 anys. A l’Espai Picnic, entre les 10 i les 19 hores, s’ha pogut berenar. Pel que fa a l’Espai Tallers, entre les 10 hores i les 11.30 hores, Caramunt Activitats i Tallers didàctics han ensenyat a fer mandales; i entre les 17.30 i les 19 hores s’han fet brotxetes de fruita.

A l’Espai Alternatiu, entre les 11 hores i les 12 hores, s’han dut a terme tallers Fun4Kids, The world of jazz, on els infants d’entre 3 i 10 anys han pogut crear, decorar i s’han impregnat de Nova Orleans a ritme de jazz; i  entre les 17 i les 18 hores, els infant d’entre 3 i 8 anys han pogut participar en els tallers Kids&Us, Storytime: Around the world, en el qual una nena rep una invitació per anar a la festa d’aniversari de la reina d’Anglaterra i viatja per tot el món buscant el regal ideal.

Finalment, també s’ha preparat un espai concerts on s’han dut a terme les actuacions dels grups 2 princeses barbudes, a les 12 hores; Pop per Xics, a les 16 hores; i Heavy per Xics, a les 19 hores; un Espai creatiu, amb diferents materials per a què els infants puguessin desenvolupar la imaginació i la creativitat; i un Espai jocs, pensat per a les famílies que han volgut divertir-se amb jocs de fusta fets a mà.

Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques