El II Fòrum Verge Extra: Oli i Territori, que havia de tenir lloc els dies 18, 19 i 20 de març, queda ajornat com a mesura preventiva per evitar el contagi del coronavirus. La decisió l’han donat a conèixer aquest dimecres els organitzadors, que esperen poder celebrar el certamen a principis de tardor.

La segona edició del Fòrum, que havia de reunir productors d’oli d’oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l’Urgell, per potenciar la comercialització de l’oli d’oliva verge extra (OOVE), haurà d’esperar. Així ho han donat a conèixer en roda de premsa, el diputat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, l’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, i l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida, Gibert ha destacat la importància de la trobada, que reuneix experts internacionals i gent del territori per impulsar la comercialització de l’oli i dinamitzar l’economia del territori: “gràcies al Fòrum, l’any passat ens vam començar a creure la importància del nostre oli d’oliva” i “hem de creure que tenim molt patrimoni i equipaments per posar en valor el producte”.

Per la seva banda, l’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, ha exposat que, donada la mobilitat de persones que comporta el Fòrum i veient les indicacions, “creiem que el més prudent és ajornar-lo i trobar una altra data adient”. Una apreciació que també ha fet l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó: “ajornem el Fòrum per les circumstàncies sanitàries”. 

Cal tenir en compte que, a una setmana de la data prevista de celebració, les inscripcions al Fòrum ja sobrepassaven la trentena.

Es manté la jornada de preparació de l’elevator pitch

Tot i que el Fòrum ha quedat ajornat, es manté la jornada prèvia que s’havia planificat per aquest dimecres, a les 16 hores, en la qual es treballarà la dinàmica de l’’elevator pitch’. La sessió comptarà amb una dotzena de productors i tindrà lloc al CEEILleida.