Aquest dimarts, 7 de novembre, s’han iniciat, a la Llotja de Lleida, les reunions B2B del segon Olive Oil Business Forum, una trobada de negoci entre empreses catalanes productores d’oli d’oliva i operadors de mercats internacionals amb l’objectiu d’establir relacions comercials en l’àmbit agroalimentari. L’esdeveniment, organitzat per PRODECA – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, i la Cambra de Comerç de Lleida, compta amb la participació de 19 empreses catalanes i 10 importadors i distribuïdors de sis països d’Europa i Àsia.

El tret de sortida del segon Olive Oil Business Forum va ser aquest dilluns amb la visita, per part dels compradors internacionals, a diversos molins de les comarques de Ponent per conèixer la realitat del sector. Van visitar la Granadella i van gaudir d’una proposta gastronòmica amb un menú centrat a ressaltar les característiques del sabor i l’aroma de l’oli d’oliva, de la mà del xef Xavier Benet del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques. La jornada va finalitzar amb la benvinguda institucional a l’Hotel Finca Prats de Lleida. 

Les reunions B2B, que es van iniciar ahir dimarts, tenen per objectiu maximitzar el contacte comercial dels importadors internacionals que s’han desplaçat fins a Lleida per ampliar la seva cartera de proveïdors agroalimentaris. Entre ahir i avui es realitzaran més de 200 trobades empresarials en un format d’entrevistes de 20 minuts que pretén agilitzar el contacte i les negociacions comercials. El torn de la tarda està reservat a les visites a les instal·lacions de les empreses catalanes per part d’aquells importadors que han mostrat interès en els seus productes.