Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per celebrar la 5a edició de la Fira Borges Motor, el certamen dels vehicles d’ocasió i maquinària agrícola de la capital de les Garrigues, que torna als Jardins del Terrall del 6 al 8 de maig i que en aquesta edició comptarà amb una desena d’expositors i expositores del territori, que ompliran més de 3.000 m2 de cotxes i maquinària agrícola.

El Palau de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns al matí la presentació del certamen, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, el diputat provincial Eloi Bergós i el cap de Vendes d’Autorreparació Borges, Ferran Vidal, en representació dels expositors.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que la Fira Borges Motor tindrà una desena d’expositors, dels quals la meitat són de la capital garriguenca, i l’altra meitat d’altres municipis de Ponent, per la qual cosa ha destacat la gran representació del territori. En total, hi haurà nou expositors dedicats al vehicle d’ocasió, i un expositor dedicat a la maquinària agrícola. Per a Palau, el certamen “referma cada any el seu lideratge, amb una gran satisfacció per part d’expositors i visitants, i unes xifres que ens animen a continuar oferint els millors vehicles, gràcies al suport d’expositors i expositores que cada any ens demostren el seu compromís”, ha dit

Inauguració a càrrec del president del RACC i Mercat de la Ganga, dissabte

Igualment, l’alcaldessa de les Borges ha donat a conèixer que la inauguració de la Fira Borges Motor d’enguany anirà a càrrec del president del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Josep Mateu, en un acte que està previst per aquest divendres, 6 de maig, a la tarda.

Per fer encara més complet el cap de setmana, durant la jornada de dissabte, la Fira Borges Motor coincidirà amb el Mercat de la Ganga, una jornada d’ofertes i descomptes en la qual els i les comerciants del municipi muntaran parades al voltant de la plaça 1 d’Octubre i de les seves botigues.

Durant l’acte de presentació, el diputat Eloi Bergós ha explicat que Borges Motor és “una fira consolidada” i n’ha destacat la ubicació, al Parc del Terrall, que la converteix en l’únic certamen de vehicles que es fa dins d’un parc urbà. Per a Bergós, és molt important que la capital garriguenca, que té l’oli com a producte de referència, potenciï també tots els altres sectors i dugui a terme fires per poder-ho donar a conèixer a la comarca i al territori.

Per la seva banda, el cap de Vendes d’Autorreparació Borges, Ferran Vidal, una de les empreses que estarà present al certamen, ha explicat que encaren aquesta cinquena edició “amb moltes ganes” i que esperen incrementar vendes respecte de l’any passat, coincidint amb l’abandonament de les darreres restriccions per la pandèmia. Per a Vidal, un dels aspectes més positius de la Fira és que la gent que la visita solen ser persones amb intenció de comprar, per la qual cosa se solen tancar diverses vendes.

Més de 1.700 visitants i 25 vehicles venuts a l’edició del 2021

L’edició de l’any passat de la Fira Borges Motor va aplegar més de 1.700 visitants que van poder gaudir d’uns 160 vehicles repartits en 3.000 m2 d’exposició, i es va tancar amb 25 vendes entre furgonetes, cotxes d’ocasió, vehicles elèctrics, tractors i diverses eines per treballar la terra i el camp. En aquesta edició, el consistori borgenc preveu superar les xifres de l’any passat i que la Fira Borges Motor recobri la plena normalitat d’abans de la pandèmia.