L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat una enquesta on-line a la ciutadania de la capital garriguenca per a conèixer el nombre d’habitatges buits que hi ha a la població i el seu actual estat de conservació. La iniciativa, disponible a la pàgina web https://bit.ly/2FXVxgb, és el primer pas per a l’elaboració d’un cens d’habitatges buits, que estan duent a terme els 24 municipis de les Garrigues, amb la col·laboració de l’Oficina Jove i, sobretot, del Consell de Joves de la comarca, impulsors de la proposta que, entre altres, pretén afavorir l’accés a l’habitatge a les persones joves.

Una vegada finalitzada l’enquesta, el consistori borgenc preveu creuar les dades del padró municipal amb les del cadastre, per comprovar quants habitatges sense ningú hi ha al municipi i, finalment, contrastar-ho amb els rebuts de la taxa d’escombraries, per tenir una radiografia complerta sobre la situació real dels habitatges borgencs, i per a determinar quines són les millors solucions a aplicar en cada cas, per tal d’afavorir que els buits puguin ser destinats a les persones joves.

Així, segons ha declarat la regidora de Benestar Social, Ariadna Salla, el consistori vol fer reunions per a donar a conèixer altres formes de tinença d’habitatge, per aconseguir que la gent tingui altres solucions al lloguer habitual de sempre, cedir-lo o vendre’l; alhora que estem convençudes que aconseguirem frenar l’envelliment de la nostra comarca, millorar l’estat de conservació del parc local d’habitatge i embellir el nucli urbà de les Borges.

Al seu torn, la regidora de Joventut, Maricel Viladoms, ha exposat que hem detectat que hi ha persones joves d’aquí que, si no augmentem l’oferta d’habitatges assequibles i amb bones condicions per accedir-hi, hauran d’acabar marxant. Per això, volem facilitar-los que es puguin quedar a les Borges, al mateix temps que impulsem l’activitat econòmica i l’ocupació en els sectors vinculats a la construcció i l’habitatge.