Les Borges Blanques ha demostrat una vegada més la seva solidaritat i ha aconseguit recaptar un total de 1.958,50 euros que aniran destinats a ajuda humanitària per al poble ucraïnès, a través d’una campanya que s’ha dut a terme amb la implicació de diversos comerços, que se sumen als 700 euros que es van aconseguir en el marc de la XX Trobada de Puntaires.

Quan va esclatar el conflicte, el consistori borgenc va repartir guardioles solidàries entre els comerços del municipi que es van voler adherir a aquesta iniciativa per recaptar fons per destinar-los a la campanya d’ajuda humanitària que duu a terme la Creu Roja, i ara, aquests diners ja s’han entregat a l’entitat. Han participat en la campanya més d’una trentena de comerços borgencs, que durant tres setmanes han disposat de la seva guardiola solidària per dur a terme els donatius. Igualment, l’Ajuntament borgenc també ha disposat d’una guardiola per fer aportacions.

Paral·lelament, l’Associació de Dones la Rosada de les Borges, va aconseguir recaptar 700 euros per als damnificats per la guerra d’Ucraïna, en el marc de la XX Trobada de Puntaires que es va celebrar el passat diumenge, 13 de març al pavelló de l’Oli, i que va comptar amb la participació d’unes 300 puntaires de diferents municipis.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha agraït la “gran solidaritat que una vegada més hem demostrat les borgenques i els borgencs”, que “estem compromeses i compromesos amb ajudar els altres, i quan hi ha una situació de necessitat, ens bolquem amb qui més ho necessita”, ha explicat Palau, qui ha honorat la gran implicació de la gent, i també dels comerços i les entitats del municipi.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de les Borges, Ariadna Salla, s’ha mostrat molt satisfeta perquè “de la mateixa manera que en els episodis més durs de la pandèmia vam ser capaços de crear ràpidament una xarxa de voluntaris i voluntàries que van donar suport a la gent gran i als més vulnerables, ara les Borges ha tornat a respondre com s’esperava a aquesta crida, en aquest cas per prestar ajuda a la població civil d’Ucraïna, que viu les conseqüències injustes d’una guerra”, ha explicat la regidora.

La crida per recollir materials, tot un èxit

Així mateix, la població de les Borges també va respondre molt positivament a la crida per fer arribar materials de primera necessitat, aliments i medicaments al local de Càritas a la capital garriguenca, situat a la Parròquia de les Borges. En concret, es van aconseguir omplir dues furgonetes de materials de tota mena que es van enviar al país.

Categoria: Economia