L’Ajuntament de les Borges ha signat un conveni de col·laboració amb trenta consistoris més per constituir la Xarxa de Barris Antics amb Projectes. Els ajuntaments signants són organitzadors de la campanya ‘Barris antics. Molt per descobrir. Molt per oferir’ i tenen l’objectiu de continuar treballant en xarxa i organitzar accions conjuntes en el marc de la promoció comercial, turística i cultural de cada territori.

Entre altres compromisos, els signants de l’acord donaran suport institucional a la campanya de Barris antics, fent-ne la màxima difusió local i facilitant-ne la publicitat conjunta i aportaran idees i valoracions en benefici de tots els integrants.

Per assumir els costos derivats de l’activitat conjunta, s’estableix una aportació econòmica anual d’entre 100 i 500 euros que variarà en funció del nombre d’habitants, d’acord amb l’anuari estadístic de Catalunya.

Cal recordar que de l’1 al 30 de juny, va tenir lloc la 8a campanya de dinamització comercial dels municipis organitzada i coordinada pels 37 municipis de la xarxa Barris Antics amb Projectes i que en el marc de la 56a Fira de l’Oli i les Garrigues, es va organitzar una trobada amb els guanyadors dels premis de la vuitena edició.

En la trobada, hi van participar 57 persones d’un total de 24 municipis d’arreu del territori que van descobrir els encants de les Borges Blanques i dels seus productes de qualitat com són l’Oli d’Oliva Verge Extra i el Pa de ronyó. Tota una campanya per dinamitzar el comerç dels nuclis antics i que enguany va comptar amb l’adhesió de 98 comerços de la ciutat.


Fotografia dels guanyadors del Concurs ‘Barris antics’ en el marc de la 56a Fira de l’Oli de les Borges.