La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, amb el director dels Serveis territorials d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, ha visitat avui la Finca Cuadrat Valley, a Juncosa, acompanyada pel gerent i propietari, Josep M. Alventosa, i el director tècnic, Sergi Garcia, que li han explicat el projecteque estan ultimant.

La finca ha estat escollida per formar part de la candidatura de Catalunya a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, conjuntament amb una vintena més de projectes de terres catalanes. La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme amb la finalitat de destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, reivindicant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Catalunya es convertirà en la primera regió europea que rep aquesta distinció.

La Finca Agrícola Cuadrat Valley compta amb un molí d’oli que s’ha convertit en l’eix central d’un projecte empresarial que pretén conjuminar els valors agroalimentaris del seu oli d’oliva verge extra amb l’agroturisme en un entorn caracteritzat per les construccions de pedra seca.

Un dels olis de Cuadrat Valley ha estat reconegut en el lliurament dels Evooleum Awards de la campanya 2022-2023 com un dels 100 millors olis d’oliva verge extra del món.

El projecte d’extracció en fred d’oli d’oliva verge extra ecològic d’alta qualitat de l’empresa ha rebut ajuts del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Montse Bergés visita l’empresa PMP – Prêt-à-porter cases, a les Borges Blanques

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha visitat l’empresa PMP – Prêt-à-porter cases, a les Borges Blanques, on, de la mà de la fundadora, Montse Pujol, ha conegut el procés de construcció de cases industrialitzades i personalitzades de formigó amb criteris de sostenibilitat i reducció de l’impacte ambiental.