Mengem Garrigues és una xarxa de productors i elaboradors de les Garrigues, que s’agrupen per compartir les seves necessitats i trobar solucions conjuntes. La xarxa neix durant l’estat d’alarma del COVID fruit de la necessitat de compartir eines de comercialització online i de distribució per tal de sumar esforços i fer viables els costos associats. 

En una primera fase s’impulsa una botiga online (mengemgarrigues.cat), que estarà operativa a partir de l’1 de juny, on es podran comprar tots els productes dels productors i elaboradors de la xarxa; i un sistema de centralització de comandes i distribució per les comarques de Les Garrigues, el Pla d’Urgell i Segrià.

Engega amb 9 productors i elaboradors de les Garrigues però el projecte és que Mengem Garrigues sigui una eina al servei de tots els productors i elaboradors de la comarca. Un cop arrencada la iniciativa s’incorporaran tots aquells productors i elaboradors de les Garrigues que comparteixin els valors del projecte i que vulguin sumar-se per compartir necessitats i solucions conjuntes.

El grup inicial de Mengem Garrigues representa una diversitat de productes de les Garrigues com: carn de ramat, ous ecològics, llet i derivats, mel, oli verge extra, pa artesà, fruites i verdures ecològiques, vi d’agricultura regenerativa i licors artesans.

Mengem Garrigues prioritza els productors i elaboradors de la comarca que compleixen els criteris i valors: producte de la comarca,  ecològic o produït amb criteris ambientals, petit productor, que realitza una elaboració artesana, producció social, control del producte, que aplica principis de comerç just, que està produït en un municipi petit i representa una diversitat territorial.

La iniciativa vol anar més enllà d’una plataforma de venda online i un sistema logístic de distribució conjunta, vol esdevenir una xarxa de cooperació entre els seus membres per donar visibilitat a l’oferta i diversitat de productes agroalimentaris de la comarca, fomentar el consum de producte de les Garrigues i  crear eines que estiguin al servei dels productors i que ajudin a tirar endavant els projectes.