L’Ajuntament de les Borges Blanques encara els darrers dies per presentar propostes als pressupostos participatius 2022-2023 en una edició amb gran èxit d’implicació per part del veïnat. Dies abans que finalitzi el termini per presentar iniciatives, les borgenques i els borgencs ja han presentat prop de cinquanta idees de tota mena. Hi ha temps per registrar noves propostes fins al pròxim 20 de juny, moment en què el personal tècnic donarà llum verda a les iniciatives que siguin viables tècnicament i econòmicament i, a continuació, es procedirà a votar els diferents projectes, per escollir el que finalment es durà a la pràctica durant l’any 2023.

Enguany, com a novetat, les propostes presentades s’organitzen en eixos temàtics, i inclouen iniciatives per sumar nous espais esportius o millorar els existents, arranjament de carrers i voreres, nous equipaments públics, nous accessos, espais públics pensats per als animals, nous bancs, lavabos públics i aparcaments, entre altres.

Les iniciatives, fins al pròxim 20 de juny

De nou, el consistori borgenc ha dotat la iniciativa amb 50.000 euros del pressupost municipal del 2022. Fins al pròxim 20 de juny, totes les persones que vulguin podran presentar la seva iniciativa, de forma presencial o telemàtica, sempre que no superin la quantitat fixada per al procés, de 50.000 euros, i faci referència a inversions i no pas a serveis ni a ajuts. Les propostes presentades hauran de tenir una redacció concreta, ser viables tècnicament i sostenibles, a curt i a llarg termini, i no poden suposar la contractació de nou personal per part del consistori. També és important que les iniciatives que s’hi presentin siguin inclusives socialment i d’interès general per a tota la ciutadania.

Durant els mesos d’abril i de maig, el consistori borgenc ha fet difusió del procés per motivar que el veïnat presenti propostes i hi prengui part activa. Igualment, l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, i la regidora de Transparència, Maria Fusté, han elaborat un vídeo explicatiu per donar a conèixer els objectius i les fases d’aquesta edició dels pressupostos participatius.