Ahir dimecres, 28 de juny, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, es va desplaçar a les Borges per continuar amb la ronda de contactes iniciada amb els alcaldes i alcaldesses de les capitals de comarca sortints de les darreres eleccions locals.

Així doncs, Crespín va mantenir una reunió de treball amb el nou alcalde de les Borges, Josep Farran, per conèixer els projectes de futur del nou equip de govern i fer un repàs d’aquelles actuacions que corresponen a l’administració de l’Estat com és el cas dels projectes relacionats amb la xarxa estatal de carreteres.

En aquest sentit, el subdelegat es va referir al projecte impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) d’instal·lació d’un sistema de detecció de visibilitat i regulació automàtica de la velocitat degut a episodis de boira intensa a l’AP-2 en un tram de 10 quilòmetres situat entre Castelldans i les Borges amb una inversió de 8,7 milions d’euros. Crespín ha assenyalat que el sistema antiboira instal·lat es troba en fase de calibratge i depuració en el seu funcionament per part del Ministeri, una fase que, tal com ha explicat “és normal en la implementació d’un sistema tan pioner i innovador com aquest”.

En el capítol d’infraestructures, un altre dels temes abordats ha estat els canvis en la mobilitat i la reordenació del trànsit arran de la liberalització de peatges a l’AP-2 el setembre de 2021 que va comportar la supressió dels peatges de les Borges, l’Albi, Soses i Lleida i la rehabilitació dels espais on s’ubicaven les illes de casetes o marquesines, així com el projecte de seguretat vial, millora d’interseccions i reordenació d’accessos a la N-240, en un tram d’uns 17 quilòmetres entre Lleida i les Borges, que es troba en fase d’informació pública. Aquest darrer projecte preveu la construcció de tres rotondes. 

Segons Crespín, es tracta “d’inversions que permetin impulsar una nova mobilitat a les Terres de Lleida, rellançant  la connectivitat de la ciutadania, el territori i de les mercaderies”.