La Junta de Seguretat Local de les Borges informa de la caiguda de l’índex delinqüencial de la capital garriguenca

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha celebrat aquest dimecres, 11 de gener la Junta Local de Seguretat, que ha comptat amb la participació del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i ha estat presidida per l’alcaldessa de la capital garriguenca, Núria Palau. La trobada ha servit per presentar i contrastar les dades policials de les Borges i s’ha conclòs que l’índex delinqüencial de la capital garriguenca ha caigut respecte de l’estiu 2022, tot i que sempre ha estat per sota de la mitjana del país. El conseller Elena ha explicat que l’augment de la pressió policial i la coordinació entre els diferents cossos han permès duplicar el nombre de detencions, han servit com a element dissuasiu i ha donat la situació per estabilitzada.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que el 2022 va ser un any conflictiu a les Borges però que les dades “van a la baixa”, gràcies a una vigilància continuada de la delinqüència i els furts. “S’està treballant bé i hem de continuar en aquesta línia per poder tenir la ciutadania tranquil·la i una bona qualitat de vida a les Borges”, ha dit Palau. En ser preguntada pels problemes d’ocupació il·legal del bloc situat al carrer La Font, l’alcaldessa ha explicat que “la presència policial ha estat l’element clau per poder actuar en aquests pisos conflictius”. Palau ha explicat que gràcies a la pressió constant, els índexs de conflictivitat han caigut respecte de l’estiu.

Per la seva banda, el conseller d’Interior ha explicat que “la potent presència policial a les Borges ha generat un increment de les detencions de més del doble” i això, sumat als canvis legislatius en l’àmbit de la reincidència ha de permetre per a Elena “que les persones més conflictives ingressin a presó i desapareguin de l’àmbit delictiu dels nostres municipis”, ha explicat. Per al conseller d’Interior, “és necessari fer la política de seguretat des de la proximitat, ser a prop del territori i saber el que hi passa. I també cal coordinar-se amb els que estan treballant al territori, i això s’està fent i molt amb les policies locals”, ha dit.

A la Junta Local de Seguretat també hi han assistit el caporal de la Policia Local de les Borges, Alfons López, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Montserrat Bergés, i altres responsables de diferents àmbits policials i territorials, com la directora general d’Administració de Seguretat, Sonia Andolz; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida, Xavier Garrós; l’intendent sotscap de la Regió Policial Ponent, Jordi Dalmau; l’inspector cap de la Regió d’Emergències Lleida, Jordi Solà; el responsable de Protecció Civil a Lleida, Xavier Duran, i l’inspector cap de l’Àrea Regional dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, entre altres.

La darrera Junta Local de Seguretat de les Borges Blanques es va celebrar l’any 2017 i, d’ara endavant, el consistori borgenc i el departament d’Interior s’han compromès a realitzar-la anualment.