L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha fet valoració aquest dilluns dels resultats electorals de les eleccions generals d’aquest 10 de novembre i ha agraït als 3.058 borgencs i borgenques que han participat amb el seu vot en aquests comicis.

Mir ha destacat que aquest 70,38% de participació, tot i el descens de gairebé un 5%, en relació a les eleccions del 28 d’abril d’aquest mateix any, continuen situant les Borges Blanques com la capital de comarca de la plana de Lleida amb el tant per cent de votants més elevada, i una de les que ha registrat major participació del conjunt del país.

Pel que fa als resultats, Mir ha volgut felicitar a ERC pels seus 1079 vots, alhora que ha agraït la confiança dels 976 vots cap a Junts per Catalunya, el que ha suposat créixer en 69 vots i un 4,18%, respecte al 28A, i reduir la diferència amb la primera força a només 103 vots i a un 3,39%, alhora que ha ampliat la distància amb la 3a opció, el PSC, fins als 714 vots i un 23,45%.

Finalment, l’alcalde de les Borges també ha felicitat la CUP pels seus 256 vots i ha exposat que caldrà valorar amb major profunditat l’ascens del PP i VOX, tot i que només ha estat de 29 i 41 vots, respectivament, el que els situen en la 6a i 7a opcíó política, pel que fa a resultats. En aquest sentit, Mir ha ressaltat que les 3 formacions independentistes sumades han obtingut 2.311 vots i el 75,9% del recolzament, el que deixa clar el missatge de compromís de la ciutadania de les Borges amb la democràcia, la independència i el dret a l’autodeterminació de Catalunya.