La formació que ostenta el govern de la capital de les Garrigues, Junts per les Borges, està preparant el relleu de l’alcalde de la població, Enric Mir, que deixarà el càrrec les properes setmanes, segons informava ahir el periòdic SomGarrigues. L’actual primer edil de les Borges Blanques, que entre els càrrecs de regidor i alcalde fa divuit anys que és membre del consistori municipal, ha complert 65 anys i sembla que aquest seria un dels motius que el du a deixar l’activitat política, ja que tampoc continuaria com a regidor, segons el mateix diari.

El procés per substituir Mir com a alcalde comporta la celebració de tres plens municipals: el de renúncia, el d’investidura del nou alcalde i el de constitució del cartipàs. El fet que Mir deixi l’activitat implica que un nou regidor entri a formar part de l’equip de govern. Pel que fa al relleu a l’alcaldia, sembla que qui té més números d’agafar el relleu és Núria Palau, primera tinent d’alcalde i regidora de Governació, que ja va actuar d’alcaldessa accidental fa uns mesos, a causa de la baixa mèdica d’Enric Mir. Tot i això, el mateix Mir ha explicat que la decisió de quan i com es fa efectiu el canvi i de qui serà la persona que el succeirà en el càrrec està en mans del grup de Junts per les Borges. Així doncs, tot i que no hi ha una data concreta, es preveu que el relleu es faci efectiu entre finals de juliol, quan s’ha de celebrar ple ordinari, i principis d’agost, segons explica el diari Segre.

Sembla que l’opció que Mir deixés l’alcaldia quan arribés als 65 anys i cap a la meitat de mandat va ser contemplada per la seva formació política, tot i que no es va fer pública. De fet, en altres pobles ja s’han viscut casos similars. El fet que Mir deixi l’activitat política també implicarà també al Consell Comarcal de les Garrigues, on és vicepresident primer, i caldrà substituir-lo.

La trajectòria d’Enric Mir a l’Ajuntament de les Borges Blanques

Com ja hem esmentat, Mir fa divuit anys que és membre del consitori. Hi va entrar l’any 2003, sent regidor d’Hisenda del govern de Carme Benet (CiU) i Francesc Macià (Independents). L’any 2007, quan van formar govern ERC i PSC, amb Miquel Àngel Estradé com a alcalde, va passar a ser regidor a l’oposició, sumant vuit anys en total de regidor. A partit d’aquí, els deu anys restants fins a dia d’avui, Mir ha ostentat l’alcaldia els mandats 2011-2015 (govern de CiU i Independents), 2015-2019 (amb majoria absoluta de CiU) i del 2019 a l’actualitat (Junts per les Borges).