La consellera Violant Cervera visita les Borges i es reuneix amb una trentena d’entitats socials garriguenques

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha visitat aquest dissabte les Borges Blanques, on s’ha reunit amb una trentena d’entitats socials garriguenques al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) per poder conèixer les inquietuds i problemàtiques de cadascuna d’aquestes organitzacions, i també ha abordat amb els membres del consistori borgenc les necessitats de la capital garriguenca en termes de polítiques socials i d’habitatge.

La consellera de Drets Socials ha arribat aquest matí a l’Ajuntament, on ha estat rebuda per part de l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i dels diferents membres del consistori a la Sala de Plens, on ha signat el llibre d’honor. Cervera ha visitat les Borges acompanyada del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; del director dels Serveis territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, i del responsable de Projectes Estratègics de la conselleria de Drets Socials, Marc Solanes. També s’han incorporat a la trobada els diputats al Parlament Anna Feliu i Joan Carles García.

La consellera aposta per les polítiques d’habitatge i la inclusió social

Cervera ha explicat que una de les principals línies d’actuació que s’ha marcat el nou departament de Drets Socials servirà per garantir l’habitatge i la inclusió social. En aquest sentit, Cervera ha detallat que es treballarà en l’atenció a les persones més vulnerables, “que seran la nostra prioritat”, però també en polítiques d’habitatge per afavorir l’emancipació dels joves, per dotar la gent gran amb noves eines d’autonomia personal i per lluitar contra el despoblament, “un problema especialment important a les nostres terres”, ha dit. Per això, a curt termini, Cervera ha destacat la importància de fer polítiques que incentivin el lloguer i també de comprar habitatge, especialment aquell que es troba en mans de la Sareb, uns 3.000 immobles a tot Catalunya, ha xifrat la consellera. A llarg termini, Cervera considera que cal impulsar el Pacte Nacional d’Habitatge per fer una planificació acotada de les necessitats d’habitatge al nostre país.

Per la seva banda, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha agraït a la consellera i la resta d’autoritats que una de les primeres visites del nou govern de la Generalitat hagi estat a les Garrigues. Mir ha posat especial èmfasi en les prioritats que ha marcat el nou departament de Drets Socials per revertir la tendència de l’envelliment de la població i el despoblament. “A les Garrigues hi necessitem habitatge amb una oferta prou interessant per fer atractiu aquest territori i poder consolidar el nostre jovent, la nostra gent, amb un habitatge digne a casa nostra”, ha dit Mir.

A continuació, les diferents autoritats s’han desplaçat fins al CEI, en un acte que ha comptat amb la participació d’una trentena de persones que integren les diferents entitats socials de les Garrigues. Durant l’acte, Cervera ha volgut agrair la tasca de totes aquestes entitats. “Sou una comarca molt activa associativament parlant i això és molt positiu, ja que també contribuïu amb l’administració per poder arribar a les problemàtiques de la gent”, i ha dedicat unes paraules a les persones que han treballat en residències i centres sociosanitaris en aquest any de pandèmia.

Prèviament a la visita, Cervera també ha assistit a l’Ajuntament de Juneda i, en acabar la reunió amb les entitats, s’ha desplaçat fins al Consell Comarcal de les Garrigues, on ha mantingut una reunió amb els diferents membres del consell per abordar el Contracte Programa, l’eina que té el departament per poder coordinar els serveis socials als diferents municipis, una tasca que duu a terme el Consell Comarcal en el cas d’aquells pobles de menys de 20.000 habitants.