El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat aquest dimarts al matí a la Cooperativa d’oli del Soleràs, la primera cooperativa dins la DOP les Garrigues que comença a xafar les olives de la collita d’enguany.

Crespín ha dut a terme la visita acompanyat pel president de la cooperativa, Jordi Seró, i altres membres de la junta directiva, així com pel president de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau, amb els quals ha recorregut les instal·lacions i ha assistit a l’inici del procés per elaborar oli d’oliva verge extra amb l’entrada de les primeres olives d’aquesta campanya. A la visita també hi ha assistit el coordinador de Relacions Agràries del MAPA a Lleida, Jaume Banchs.

Segons les previsions de producció fetes públiques pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la província de Lleida arribarà a les 5.458 tones, una xifra que representa un descens del 13% respecte a la campanya de l’any passat i un descens del 38% respecte a la mitja de la producció de les quatre temporades anteriors. Les mateixes dades del Ministeri apunten que la producció a Catalunya se situarà al voltant de les 12.144 tones, un 20% menys que la campanya de 2022 i un 60% menys que la mitja dels darrers quatre anys.

En el decurs de la visita, el subdelegat ha destacat “la qualitat d’un dels productes que identifiquen l’excel·lència agroalimentària de les Terres de Lleida, una excel·lència que pren encara més valor en un any en el que la producció total de la DO tornarà a baixar degut a alternacions climatològiques relacionades amb manca de precipitacions i temperatures”. José Crespín ha valorat positivament, en aquest sentit,  “l’enorme esforç que fan productors, cooperatives i el sector en conjunt per seguir millorant aquesta qualitat e invertir en la promoció d’un producte que continua obrint noves fronteres i nous mercats”.

Categoria: Societat