L’alcalde Mir insisteix en el fet que, malgrat que no hi hagi cap cas de contagi confirmat, és indispensable seguir extremant les precaucions i respectant el confinament

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha anunciat que des del consistori s’han adquirit i distribuït 50 bates i 300 mascaretes de protecció, per a la residència de gent gran, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la capital garriguenca i el personal municipal que, en algun sentit, pugui estar exposat al contagi, a més a més de 18 equips de bosses de plàstic per a la confecció de més bates, si és necessari, donada la dificultat per aconseguir aquest material sanitari. En aquest sentit, Mir ha volgut fer públic l’agraïment a l’empresa distribuïdora, per la seva rapidesa en l’entrega de tots aquests elements de protecció.

Igualment, el màxim representant de les Borges s’ha posat a disposició de les famílies de la població que tenen concedides beques menjador per a entregar-los les noves targetes moneder a la taquilla de la Policia Local, a l’Ajuntament, on ja estan disponibles.  

L’alcalde ha recordat que les dependències municipals segueixen tancades, tot i que es pot sol·licitar atenció per telèfon entre les 10 i les 13 hores, o durant tot el dia a través de la web www.lesborgesblanques.cat. De la mateixa manera, Mir ha informat que el comitè d’emergències continua fent el seguiment i supervisant l’adequada atenció a les necessitats de la població, especialment les dels més vulnerables davant d’aquesta crisi sanitària com són la gent gran que té dificultats a l’hora de desplaçar-se o d’abastir-se d’aliments i medicines.

Finalment, ha recordat la necessitat de mantenir la cautela, la prevenció, el confinament, la higiene i evitar els contactes, extremant les precaucions a tota la població, tot i que encara no hi hagi cap cas confirmat de contagi a la capital garriguenca. En aquest sentit, ha volgut donar un agraïment sincer a la població responsable que segueix esforçant-se per mantenir les Borges per ara lliure del coronavirus, i especialment a totes les persones que cuiden de les necessitats bàsiques de la població com són els comerços, la brigada municipal, els agents de la Policia Local, i al personal de la residència i del CAP de les Borges, per la seva dedicació i atenció a les persones més vulnerables.

Desinfecció a fons del nucli urbà aquest dimecres al vespre

Al seu torn, la primera tinent d’alcalde, Núria Palau, ha informat que la brigada municipal continua netejant i desinfectant els elements i els carrers sensibles de la població diàriament, i ha anunciat que aquest dimecres al vespre, està prevista una desinfecció general de tot el centre urbà de les Borges, amb la col·laboració de diversos pagesos i de la seva maquinària. En aquest sentit, Palau ha demanat que mentre durin les tasques, en la mesura del possible les persones s’abstinguin de sortir al carrer, tot i que els productes utilitzats són innocus a persones i animals, i que no es deixin els vehicles estacionats al carrer a tocar de les voreres, per tal de facilitar les tasques de desinfecció. Així, ha exposat que aquests treballs es repetiran cada dilluns, dimecres i divendres, mentre duri el perill de contagi.

Ja s’han interposat 7 denúncies per no respectar el confinament

La regidora borgenca també ha donat a conèixer que la Policia Local continua vetllant pel compliment del confinament, i en aquest sentit ja ha interposat 7 denúncies a diferents persones del municipi que no l’han respectat. Igualment, els agents també es dediquen aquests dies, quan poden, a altres tasques per a contribuir a fer més alegre i suportable aquest confinament a la població, com quan aquest dimarts, a petició dels familiars i amics d’un infant que complia anys, s’han desplaçat amb el cotxe patrulla fins davant de la seva finestra i li han posat una cançó de felicitació, que li ha alegrat moltíssim aquest aniversari diferent.