A causa de la situació d’alarma en què ens trobem arran de la crisi del Covid-19 i la manca de material de protecció per als centres sanitaris, des de l’Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques demanen la col·laboració urgent dels veïns i veïnes de les Borges Blanques i dels pobles de la comarca, per proveir d’existències el CAP de la capital de les Garrigues i també els diferents consultoris locals.

A les Borges Blanques, atenent aquesta crida del CAP, l’Ajuntament ha habilitat dos contenidors al pàrquing (entrada pel carrer Marquès d’Olivart) perquè es pugui dipositar el material.

IMPORTANT: Recordeu que a l’hora d’anar a deixar el material cal mantenir la distància de seguretat amb les persones que es pugui coincidir.

  • En un s’hi ha de dipositar roba d’ús sanitari (el cotó no serveix), bosses, etc. per poder elaborar el material de protecció.

Es fa una crida a tothom que pugui elaborar material, que ho faci. Posen l’exemple de bates amb bosses de brossa, mascaretes amb roba sanitària o proteccions per a la cara amb separadors plàstics de carpetes. Qui sàpiga cosir o fer patrons i pugui, que es posi a disposició per a fer aquestes bates o mascaretes.

  • En l’altre s’hi ha de deixar guants, ulleres, gorres, bates i tot el material que pugui ser ja directament utilitzat en els centres sanitaris.

Eviteu, a l’hora de portar el material, que hi hagi molta gent alhora. Tingueu cura de mantenir les distàncies de separació i d’utilitzar les màximes mesures d’higiene. Si hi veieu gent, espereu que marxin.

Des de l’ABS de les Borges Blanques agraeixen molt la col·laboració de tothom i recorden que cal ser responsables i quedar-se a casa. En cas de símptomes, insisteixen que cal trucar al 061, al CAP de les Borges o als consultoris locals, però no s’hi ha d’acudir presencialment si no es tracta d’una urgència.