L’Ajuntament de les Borges Blanques reparteix de manera gratuïta, a tots els veïns i les veïnes de la capital garriguenca que ho desitgen, senyeres estelades per a engalanar els balcons, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest any 2020, ja que està previst que la commemoració d’aquest 11 de setembre es realitzi des de les respectives balconades dels pisos i les cases.

Amb tot, aquest dijous, 10 de setembre, dins dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, les Borges Blanques celebrarà la IX Marxa de Torxes per la Independència, tot i que enguany, a causa de la Covid-19, es farà de manera simbòlica i limitada a dos grups de 10 persones, representants d’entitats sobiranistes i del municipi.

El punt de trobada de la concentració serà a la plaça de l’1 d’octubre, a les 22.00 hores, des d’on està previst que s’iniciï la marxa que recorrerà els carrers del Centre Històric de la vila i posteriorment culminarà a l’Espai Macià. Allí, tindrà lloc una concentració limitada exclusivament a aquesta vintena de representants d’Òmnium Cultural, de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), de l’Ateneu Popular Garriguenc, la revista Terrall i del consistori borgenc, i es duran a terme unes paraules de salutació de l’alcalde i, tot seguit, el delegat d’Òmnium a les Garrigues, Emili Farré, llegirà el manifest de la Marxa de Torxes, que enguany ha estat elaborat per l’escriptor i periodista Francesc Canosa. Per finalitzar la jornada els 20 assistents interpretaran el Cant dels Segadors.

Pel que fa a la mobilització de l’Onze de Setembre, la primera tinent alcalde, Núria Palau, ha informat que enguany s’han suprimit tots els actes de carrer, per a evitar possibles contagis i que, l’ANC de les Borges ha organitzat la celebració des dels balcons, amb una lectura del manifest retransmesa pels altaveus municipals, a les 17.14 hores, i a continuació es cantarà l’Himne Nacional de Catalunya.