La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat la reparació de la font de la Sirena situada al Parc del Terrall. En concret, es durà a terme una reparació consistent en la instal·lació d’una nova bomba que substitueixi l’actual, deteriorada a causa de la calç, i una vegada fet, es valorarà si també convé canviar el tub d’aspiració i el de sortida de la bomba.

El consistori borgenc ha encarregat aquest arranjament a una empresa especialitzada per un valor de 2.223 euros, IVA inclòs, amb càrrec als pressupostos generals 2021. La bomba que se substituirà és la que s’encarrega de bombar l’aigua des d’un pou situat a la Serreta, per abastir les dues basses del parc del Terrall.

Està previst que la nova bomba arribi a les Borges la setmana que ve, tot i que la durada final d’aquestes obres dependrà de l’estat en què es trobin els tubs, una cosa que es determinarà una vegada s’hagi instal·lat la nova bomba. La font, situada davant del bar Lo Quiosc, té una sirena blanca que brolla aigua en una de les basses del Terrall.

La reparació i il·luminació del sortidor del Terrall

Paral·lelament, una empresa especialitzada també s’ha encarregat de reparar durant aquest mes de juny el sortidor del Terrall, situat vora el Raval de Lleida. En concret, s’ha dut a terme la reparació dels quatre brolladors pels quals surt l’aigua, que s’havien oxidat amb el pas del temps. Ara, després de posar en marxa de nou aquesta font, i una vegada se n’hagi verificat el bon funcionament, està previst instal·lar-hi un sistema d’il·luminació que la faci visible durant la nit. De moment, el sortidor està en funcionament durant les tardes, de 18 a 20 hores, coincidint amb el moment de més afluència diària al parc del Terrall, i també els matins de cap de setmana i els matins de dimarts, amb motiu del mercat setmanal.

El regidor d’Urbanisme, Vies Públiques i Camins de les Borges, Daniel Not, ha posat de manifest la importància de substituir i renovar aquells elements que queden obsolets o desgastats amb el pas del temps, per mantenir cuidat el Parc del Terrall, un dels punts neuràlgics del municipi, i també per poder garantir l’abastiment d’aigua a les seves basses, un dels principals atractius del parc.

Categoria: Societat