L’Ajuntament de les Borges Blanques ha demanat al Departament d’Agricultura de la Generalitat inscriure’s al Registre de Nuclis Zoològics per a la gestió i control de les colònies de gats existents a la ciutat. Es tracta del pas previ abans de signar un conveni de col·laboració amb l’Associació Rescats, nascuda el novembre de 2018 al municipi, amb la finalitat de socórrer la població felina i gestionar les colònies de gats de la capital garriguenca.

La iniciativa, que arriba després de detectar la presència incontrolada de gats a la via pública,  permetrà a l’entitat fer-se càrrec del servei de recollida, cura, alimentació i custòdia dels gats abandonats o perduts a la capital en un centre que el consistori preveu habilitar en una finca urbana, de titularitat municipal, que limita amb el carrer Cavalleria.

Cal recordar que el març de l’any passat, l’Ajuntament de les Borges ja va signar tres convenis de col·laboració amb les protectores Lídia Argilés Escalé, Amigos Peludos Bajo Cinca i Amics dels Animals del Segrià. En els acords s’establia la recollida i acolliment dels d’animals de companyia abandonats, perduts o ensalvatgits a canvi d’un pagament per animal de companyia recollit al terme municipal de les Borges Blanques, previ avís de la Policia Local.


Imatge d’arxiu de la tinent d’alcalde Núria Palau amb els representants de les protectores Lídia Argilés i Amics dels Animals del Segrià.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>