L’oli d’oliva verge extra produït per la Cooperativa Agrària Espluguense i Secció de Crèdit de L’Espluga Calba ha estat reconegut com el millor en la modalitat de “Fruitat Madur” en els prestigiosos Premis Aliments d’Espanya als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de la campanya 2024-2025, atorgats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Aquest oli, emparat sota la DOP Les Garrigues, ha destacat per les seves notes intenses de fruitat madur, amb matisos d’ametlla, plàtan, préssec, pera i poma. A més, incorpora aromes de fruits secs i espècies dolces com la canyella. En boca, presenta una entrada dolça i un equilibri subtil entre l’amargor i el picant, resultant en un oli harmoniós i de gran qualitat.

En aquesta categoria, també ha estat finalista l’oli de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa, també de la DOP Les Garrigues.

Promoció i reconeixement del sector oleícola

El procés de selecció dels olis premiats ha inclòs una rigorosa valoració sensorial i anàlisis fisicoquímiques realitzades al Laboratori Agroalimentari del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Un jurat expert, compost per caps dels diferents panells oficials de tast de les administracions públiques, ha estat l’encarregat d’escollir els millors olis entre les 53 mostres presentades a concurs.

Els Premis Aliments d’Espanya tenen com a objectiu posar en valor l’excel·lència dels olis d’oliva verge extra produïts al país, fomentar-ne el coneixement i estimular els productors a continuar apostant per la qualitat. El reconeixement obtingut per l’oli de l’Espluga Calba suposa un pas més en la consolidació de la seva reputació i projecció en el mercat nacional i internacional.

Categoria: Societat
Etiquetes: ,