La Cavalcada de Reis torna a desfilar per les Borges Blanques

Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat aquest dimecres al vespre amb una Cavalcada amb carrosses renovades per recórrer els principals carrers del municipi, finalitzant al Centre Cívic on, des del balcó, els Reixos han ofert el seu discurs i l’alcaldessa, Núria Palau, els ha lliurat la clau que obre totes les cases dels nens i nenes de les Borges. Les Borges TV ha fet seguiment EN DIRECTE.

Els actes a la capital de les Garrigues han donat el seu tret de sortida aquest dimecres al matí amb la gimcana dels Reis, una proposta infantil a càrrec de l’esplai Apassomi en què els i les joves participants han hagut d’ajudar la Iaia Nadal a recuperar els torrons que havia preparat per als camells reials i que li han estat sostrets.

L’activitat, que s’ha celebrat a la plaça de la Independència i ha comptat amb la participació d’infants de 6 a 12 anys, s’ha dut a terme a l’aire lliure, en grups bombolla i amb totes les mesures necessàries per evitar contagis. Durant l’acte, a més a més, l’Ajuntament de les Borges i Apassomi han organitzat un esmorzar amb l’objectiu de recaptar diners per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

La Cavalcada dels Reixos, organitzada per la Comissió de Reis, s’ha celebrat aquest dimecres a partir de les 18 hores. Ha transcorregut pels carrers de la Font, Marquès d’Olivart, Raval del Carme, Onze de Setembre, Roger de Llúria, Comerç, l’avinguda de la Sardana, el passeig del Terrall i, finalment, els carrers Raval de Lleida i la Bassa i la plaça de l’1 d’Octubre. Com a novetat, els Reixos estrenen enguany unes carrosses completament renovades, gràcies a la tasca duta a terme per la brigada municipal.

La Cavalcada ha finalitzat al Centre Cívic on, des del balcó, els Reixos han ofert el seu discurs a totes les nenes i els nens de les Borges i, per la seva banda,  l’alcaldessa, Núria Palau, ha lliurat a Melcior, Gaspar i Baltasar la clau que obre les portes de totes les cases de la vila. També han participat en la desfilada els Motards Fot-li Gasto i el grup d’animació Els Cameleds.

Aquest dijous, 6 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar han entregat els regals als infants borgencs casa per casa. Per precaució, no s’han pujat els regals als habitatges i es demana a tothom que baixi fins al portal per recollir-los.