‘Vint Anys de Fira’, d’Oli Castelló Alsina i en categoria Fruitat Verd Amarg; ‘Oli Padrí’, de Mas Montseny i en categoria Fruitat Verd Dolç i ‘Terrall de Sant Isidre’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques en la categoria Fruitat Madur han estat distingits segons el Panell de Tasts Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya com els millors olis de la 57a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues. A banda, i dins de les categories fruitat verd amarg i fruitat verd dolç, s’ha guardonat també amb un accèssit en cada una d’elles els olis ‘Les Trilles’ i ‘1921’, elaborats tots dos per Camp de Bellaguarda SCCL.

L’entrega de premis ha estat presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, qui ha visitat aquesta tarda la Fira desprès de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament de les Borges. Jordà ha lloat els valors d’un producte, l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que destaca com una de les riqueses gastronòmiques del país i és reconegut arreu: “qui tasta un dels vostres olis es converteix en consumidor per sempre”, ha explicat per posar en valor el caràcter singular de l’or verd garriguenc. Juntament amb Jordà, han participat també a la cerimònia d’entrega l’alcalde de les Borges, Enric Mir; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; i el president de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau.

Durant la tarda d’aquest primer dia de fira, l’afluència de públic ha estat destacada i actes com ara les demostracions gastronòmiques de l’Escola d’Hoteleria de Lleida han fet les delícies del públic familiar que ha gaudit especialment també amb el xou cooking del televisiu Marc Ribas.

Els olis premiats de la 57a edició

FRUITAT VERD AMARG

1R PREMI: 

OLI CASTELLÓ ALSINA

20 ANYS DE FIRA

ACCÈSSIT: 

CAMP DE BELLAGUARDA SCCL  

LES TRILLES

FRUITAT VERD DOLÇ

1R PREMI:

MAS MONTSENY

OLI PADRÍ

ACCÈSSIT: 

CAMP DE BELLAGUARDA SCCL  

1921

FRUITAT MADUR

SANT ISIDRE DE LES BORGES BLANQUES I SECCIÓ DE CRÈDIT SCCL  

TERRALL DE SANT ISIDRE