9a edició de la Fira Heroica de Fulleda

La novena edició de la Fira Heroica de Fulleda, la festa de l’Agustina d’Aragó, s’ha celebrat aquest diumenge, 17 de setembre, omplint la localitat de paradetes amb productes de proximitat, artesans, pintores i il·lustradores, tallers d’oficis i una exposició de pintura. A més, també s’han fet recreacions de la llegenda de l’Agustina d’Aragó i d’El Sometent es Revolta: les batalles del Bruc’. Enguany ‘El Porró de Fulleda’, ha volgut homenatjar l’artista alemanya Edith Schaar.

De les 10 a les 15 hores, l’avinguda de l’Agustina Saragossa i Domènech ha estat l’escenari principal d’aquesta nova edició, que ha comptat amb un gran nombre de paradetes amb productes de proximitat, vins, cerveses artesanes, cosmètics naturals, joies, artesania amb pedra i pintura, entre altres.

Durant el matí, a l’Antic Molí d’Oli s’ha pogut visitar una exposició de la pintora i il·lustradora Teresa Dolcet Arbós, descendent de Fulleda i de la mateixa Agustina, que ha mostrat una selecció dels seus dibuixos i pintures, treballats, fonamentalment, amb les tècniques de l’oli, l’aquarel·la, el pastel i el carbó.

Com cada any, la recreació de la llegenda de l’Agustina d’Aragó ha estat un dels plats forts de la fira, com també les recreacions històriques vinculades amb la Guerra del Francès, que enguany s’ha centrat en la representació d’El Sometent es Revolta: les batalles del Bruc.

El lliurament del Porró de Fulleda, cap a les 12 del migdia, ha homenatjat a Edith Schaar, artista alemanya, instal·lada a la Floresta, amb una llarga trajectòria dedicada a l’art.

Al migdia, s’ha preparat un dinar popular i també s’ha organitzat una trobada d’autocaravanistes al pàrquing d’autocaravanes del municipi, organitzada per Staff Caravàning.

Categoria: Cultura
Etiquetes: ,