La Biblioteca Marquès d’Olivart es reinventa i celebra la Festa de la 18a Bibliocursa desconfinada

Aquest dilluns dia 5 d’octubre de 2020 va ser el gran dia per als joves lectors de la nostra biblioteca. Per a tots els que havien acabat la 18a Bibliocursa i per als que havien llegit almenys 5 llibres durant l’estiu.

La M. Rosa i la Núria els van anar rebent durant tota la tarda a la Sala d’Actes Maria Lois per fer-los el lliurament dels premis. A cada guanyador o guanyadora se’ls va obsequiar amb material escolar, 1 llibre de l’Atrapallibres o del Protagonista Jove 2020, el diploma i un berenar.

A continuació tots els premiats es van fer una foto al Photocall que amb molta il·lusió havia elaborat la Teresa per a aquesta ocasió tan especial de la Bibliocursa Desconfinada, que és com l’hem anomenat enguany. Els menors venien acompanyats de familiars -pare, mare, germà, germana, etc. i tots ells van marxar molt contents per aquesta iniciativa de continuar fent la bibliocursa, malgrat les limitacions imposades per la Covid.

La M. Rosa i la Núria, en lliurar els premis, van felicitar-los i animar-los a continuar llegint tot i haver acabat la bibliocursa. Els van proposar participar als Premis Atrapallibres i Protagonista Jove, depenent de les seves edats.

La Regidora de Cultura, Ariadna Salla, també va venir a donar l’enhorabona als valents i valentes que han volgut llegir 9 llibres i fer 1 joc de preguntes durant els mesos d’estiu, i va lliurar alguns d’aquests premis.

Aquí us deixem la llista dels guanyadors de la 18a Bibliocursa i el curs que estaven fent quan la van començar:

NOMS I COGNOMS CURS

 1. ADRIÀ BENET GIL 4t
 2. AINA PÉREZ MÒNICO 3t
 3. ÀNGELA FARRÉ PORQUERES 6è
 4. ARES FARRÉ GARCIA 3t
 5. BERTA FANDOS FORTIT 4t
 6. BRISA PLA ANSELMO 5è
 7. CARLA GONZALEZ INGLES 5è
 8. GEMMA PÉREZ GINÉ 4t
 9. IRENE VILLARINO FERNANDEZ 3t
 10. LORENA NAVARLAZ GIMENEZ 3t
 11. MARIA BONJOCH CABAU 4t
 12. MARTA ROSELL XIFRÉ 4t
 13. MARTINA SERRA SEGURA 5è
 14. NÚRIA QUERALT LLORT 6è
 15. RICARD TORRADEFLOT SANS 3r
 16. VINYET ROSELL XIFRE 5è

Els altres nens i nenes que van començar la bibliocursa però no van aconseguir llegir els 9 llibres proposats, però van llegir-ne almenys 4, també van rebre un obsequi (1 llibre + berenar):

NOM I COGNOMS CURS

 1. KIM AADSI PREIXENS 6è
 2. PAULA LOPEZ CODINA 5è
 3. DOAA AFKARI 5è
 4. LEO PLANA CASTELL 5è
 5. OTHMANE AFKARI 4t
 6. DALAL MOURRAN 3t

PREMIS CORREMÓN

Durant els mesos de febrer i març van venir tots els nens i nenes de primària dels 2 col·legis de les Borges Blanques -en grups classe- a visitar l’exposició Corremón a la biblioteca.

Els vam preparar unes visites molt divertides, rebent-los a les escales de la biblioteca vestides d’hostesses i els vam convidar a pujar al tren que portava al pis de dalt passant per un túnel. Els vam repartir els bitllets de tren i tot, que una revisora s’encarregava de picar. Allí els esperava la Mercè, que feia de guia turística, amb una maleta plena contes de viatges, que va anar explicant segons les edats dels viatgers. Abans de sortir, cada nen o nena omplia una butlleta amb 5 preguntes sobre l’exposició i la dipositava a una gran urna.

Després va arribar el confinament i no es va poder realitzar el sorteig de 3 entrades a PortAventura i 3 lots de llibres entre tots ells. El mes de setembre vam fer l’esperat sorteig que havíem ajornat i van sortir premiats:

ENTRADES A PORT AVENTURA
1R-2N PATRICIA SUSANA BRICIU
3R-4T OLGA CASALS GRIÑÓ
5È-6È BRISA PLA ANSELMO
LOTS DE LLIBRES
1R-2N SAMAY GIMÉNEZ RODRÍGUEZ
3R-4T ERIC VILAFRANCA FARRÉ
5È-6È GRISELDA MORLANS VISA

Enhorabona a tots els lectors i lectores que han participat a les activitats de la biblioteca i especialment als guanyadors de la Bibliocursa i del sorteig del Corremón. Ànims i a continuar llegint!

L’equip de la biblioteca Marquès d’Olivart