La consellera de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, ha animat les empreses, autònoms i emprenedors de les Garrigues a continuar “amb el seu esforç” per generar oportunitats de futur per a tothom a un territori que, amb esforç, empenta i compromís, ha estat capaç de convertir un producte ancestral i arrelat com és l’Oli Verge Extra i les Garrigues en motor de la seva economia, tret d’identitat i referent mundial de salut. Ho ha fet aquest 22 de gener a la 59a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues durant l’entrega dels guardons a les millors iniciatives comercial, turística i a la millor trajectòria empresarial d’aquest 2021 i els premis a la tradició i la innovació. Ciuró s’ha compromès també a fer “tot el possible” per garantir que als diferents equipaments que depenen del Departament de Justícia es consumeixin productes Km 0 com l’Oli de les Garrigues.

El premi a la millor iniciativa comercial ha estat per Tot Informàtica Serveis integrals, una firma borgenca la qual destaca per haver obert aquest 2021 a la capital garriguenca una botiga de grans dimensions on s’ofereixen tota mena de serveis relacionats amb la informàtica, productes nous i, per tal de contribuir a la sostenibilitat, productes recondicionats. El premi a la millor iniciativa turística ha estat per La Cantera de Vinaixa, empresa que ha impulsat un allotjament turístic en aquest municipi garriguenc i el premi a la millor trajectòria empresarial, per la Cooperativa Sant Isidre de Juncosa, de les Garrigues, la qual destaca per l’impuls que ha donat en aquests darrers anys a noves estratègies per exportar els seus productes. Finalment, el Premi a la Innovació ha estat per l’Agrupació de Comerciants de les Borges Blanques en reconeixement de la seva aposta per les noves tecnologies amb la campanya de dinamització comercial Sóc qui més compra a les Borges Blanques i el Premi a la Tradició, per les firmes apícoles Mel de les Garrigues, Mel Salagut i Apícola Bee Happy. L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha reconegut el valor de la feina dels emprenedors guardonats i, per extensió, de totes les persones que “aposten; cada dia i amb la seva feina, el seu esforç i els seus recursos; per projectes de futur al nostre territori”.

Tots els guardonats han rebut les felicitacions de la consellera, qui els ha animat a seguir amb la seva feina i ha fet un reconeixement explícit de “l’esforç” que representa “quelcom tan complicat com ser emprenedor al món rural i, alhora, innovar i ser fidel al territori”. Ciuró s’ha compromès també a fer “tot el possible” per garantir que es consumeixen productes de qualitat amb origen al camp català en els diversos equipaments, com ara els centres penitenciaris, que depenen del Departament: “els productes de km 0 ens fan ser més sostenibles perquè redueixen la nostra petjada de carboni i consumir-los ajuda a què hi hagi país a cada racó del país i permet que qui li agrada la terra i vol fer de pagès se’n pugui dedicar. Farem el que es pugui per combinar aquest interès que tenim amb allò que estableixen les lleis de contractació”, ha dit.

A més a més del lliurament dels premis a les millors iniciatives, la tradició i la innovació i la visita de la consellera de Justícia del govern de la Generalitat de Catalunya, la matinal d’aquest dissabte ha destacat pel Xoucooking que els xef Javier Torres, del restaurant Hermanos Torres, han ofert a l’Espai Gastronòmic i la presentació, amb la presència del mateix Josep Lladonosa, de la 2a edició dels Premis Lladonosa,  en els quals alumnes de les escoles d’hostaleria de Catalunya hauran de superar el repte d’elaborar aperitius i plats d’elaboració gastronòmica amb oli Verge Extra de les Borges. Aquest mateix 22 de gener, els guanyadors de la 1a edició del premi han ofert una demostració gastronòmica.