La 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, prevista entre el 22 i el 24 de gener de 2021, a les Borges Blanques, ha obert les seves inscripcions aquesta setmana, amb la convicció de celebrar l’edició més segura de tota la història, pel que ha implementat una quinzena de mesures pensades per a protegir els expositors i les persones assistents davant la Covid-19.

En aquest mateix sentit, l’Ajuntament de les Borges, amb motiu de la pandèmia i sent molt conscient de les dificultats que estan vivint bona part del sector agroalimentari català, també ha decidit subvencionar un 15% les tarifes de la fira, respecte a l’edició anterior. A més a més, tots els expositors que s’inscriguin i formalitzin el pagament abans del 9 de desembre del 2020, gaudiran d’un altre 15% de descompte addicional. Per fer-ho, només cal entrar al portal www.firaoli.cat i seguir les indicacions de la pestanya d’inscripcions, que mantindran l’ordre d’entrada, l’antiguitat i el pagament dels expositors que hi vulguin prendre part.

Una altra novetat destacada, per donar encara un millor servei i permetre augmentar el volum de negoci dels expositors, serà la de complementar l’edició presencial, amb una fira virtual amb botiga en línia, des de la qual visitants virtuals d’arreu del món podran accedir als respectius comerços electrònics dels expositors inscrits. Per tant, enguany, s’oferirà als visitants que no es puguin o no es vulguin desplaçar l’oportunitat de comprar els olis i la resta de productes de qualitat del certamen a través d’aquest nou canal de venda i promoció, on també trobaran tota la informació disponible dels productors i la dels fruits del seu treball.

Compromís de retorn dels diners si no es pot acabar celebrant el certamen

Segons ha exposat el regidor de Promoció Econòmica i gerent del Patronat de Fira, Jordi Ribalta, “davant de l’excepcionalitat del moment ens comprometem a què en el cas que per motius sanitaris no es pugui acabar duent a terme la fira presencial, retornarem íntegrament tots els imports satisfets fins al moment pels expositors inscrits, que també, si ho desitgen, seran convidats a participar gratuïtament a l’edició de Fira de l’Oli i les Garrigues en format virtual. Malgrat les circumstàncies adverses, som conscients de la funció importantíssima de motor econòmic de les Garrigues i de bona part del sector agroalimentari català que compleix el certamen borgenc, per això fa mesos que treballem en les mesures de prevenció per garantir que farem una fira segura, fins i tot més enllà del que recomanen la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) i les autoritats sanitàries, i parlant amb els productors per adaptar l’edició d’enguany a les necessitats i possibilitats del moment”.

Ribalta ha afegit que “també sabem que, en funció de com estigui la situació sanitària els dies previs a la seva celebració, potser haurem de suspendre l’edició presencial, però ara més que mai hem d’estar al costat del sector oleícola, dels productors agroalimentaris i del conjunt de la comarca i del territori, pel que igualment tiraríem endavant l’edició virtual”.

Mesures anti Covid més destacades

 • Control d’aforament permanent i en temps real.
 • Control de temperatura i desinfecció de mans en entrar al recinte.
 • Ús de mascareta obligatori.
 • Sentit únic de circulació del flux de visitants, ben delimitat i senyalitzat, especialment d’entrada i de sortida.
 • Mampares de metacrilat per protegir els punts d’atenció al públic i els estands.
 • Retolació específica de les mesures Covid-19.
 • Cada estand disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic al servei del públic i del mateix personal.
 • Neteja i desinfecció freqüents.
 • Punts de recollida selectiva de rebuig de mascaretes.
 • Control de processos de ventilació i renovació d’aire i climatització de l’espai.
 • Seguiment i traçabilitat de contactes.
 • Protocol d’actuació en cas d’incidències.
 • Disposarem de professionals sanitaris i de seguretat encarregats de vetllar periòdicament pel compliment de les mesures de prevenció recomanades.