L’Espai Macià, amb la col·laboració de Les Borges TV, ofereix càpsules de contingut històric a través de les xarxes socials

L’Espai Macià de les Borges, el centre d’interpretació dedicat a la figura del president Macià, ha començat a oferir càpsules històriques, a través de les xarxes socials, amb l’objectiu de donar a conèixer diferents episodis de la vida de Francesc Macià i alguns dels esdeveniments històrics més rellevants per al municipi. Les càpsules, que tindran una periodicitat mensual, s’han inaugurat amb una primera entrega dedicada al complot de Prats de Molló, coincidint amb el seu 95è aniversari, que ja està disponible a través de les xarxes socials i del canal de YouTube de l’Espai Macià.

Els vídeos, d’entre 1 i 2 minuts, tindran una temàtica històrica i un vessant local. Són iniciativa del mateix Espai Macià i estan elaborats per Les Borges TV. Les explicacions són a càrrec del documentalista de l’Espai Macià, Josep Segura, i de l’historiador Marc Macià, tècnic del centre d’interpretació, els quals faran un recorregut mensual pels diferents moments de la història, coincidint amb les seves efemèrides. Per exemple, està previst que aquest mes de desembre es dediqui una nova càpsula a la mort del president Macià, el 25 de desembre del 1933, i, de cara al mes d’abril, està previst dedicar una entrega a la proclamació de la República, el 14 d’abril del 1931.

Les entregues, segons ha detallat el tècnic de l’Espai Macià, Marc Macià, recorreran alguns dels espais més emblemàtics de les Borges des d’un punt de vista històric, com la plaça 1 d’Octubre, des d’on el president Macià va pronunciar grans discursos, o el Terrall, on hi ha constància del seu pas.

Macià també ha explicat que, quan la iniciativa hagi adquirit una certa continuïtat, està previst produir algun vídeo, de més durada, amb l’objectiu de donar a conèixer més a fons algun dels objectes singulars vinculats a la figura del president Macià que actualment es troben exposats a l’espai.

L’estratègia digital de l’Espai Macià

Aquesta iniciativa neix com una estratègia digital de l’Espai Macià per donar a conèixer la seva tasca a través de les xarxes socials i afavorir l’arribada de visitants al centre d’interpretació. Està previst que els vídeos s’allarguin durant un any, amb un total de 12 entregues, de manera que a finals del 2022 se’n podrà valorar la rebuda per part del públic i decidir si el format es manté o si es replanteja.