L’Escola Agrària de les Borges Blanques ha acollit aquest dimarts, la I Jornada Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat i per l’empresa Evooeasy. Així mateix, l’IRTA ha programat per aquest dimecres i dijous la XI Jornada de l’Ametller.

La I edició de la Jornada Gastronòmica té com a objectiu donar a conèixer, de la mà de productors i xefs, el productes de proximitat i d’alta qualitat de la comarca, i la seva potencialitat culinària. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada principalment a professionals de l’àmbit de la restauració i la cuina per informar-los de les característiques dels 6 productes en què se centrarà l’acte: l’oli d’oliva verge extra, la mel, la tòfona, les ametlles, les herbes aromàtiques i el safrà.

XI Jornada de l’Ametller

D’altra banda, a les instal·lacions de l’Escola Agrària de la capital de les Garrigues també es durà a terme una nova Jornada de l’Ametller que enguany arriba a la seva onzena edició. Aquesta activitat continua sent un referent en el sector i concentrarà tota la informació necessària sobre el cultiu de l’ametller en dos dies. Dimecres 29 es farà la sessió en català, de 8.45 a 18 hores, i dijous 30 es realitzarà el mateix programa en castellà.

En aquesta ocasió, es tractaran temes diversos com les malalties emergents del cultiu, l’elecció de portaempelts i l’ús eficient de l’aigua, i l’anàlisi de la revolució de l’ametller amb referents del sector productiu espanyol. Per finalitzar, es realitzarà una visita a les parcel·les experimentals de l’IRTA per poder veure en què estan treballant.

Montse Freixa