Presentació de l’associació esportiva Xafacamins de les Borges

El passat dimecres, 28 de desembre, el saló de plens de l’Ajuntament de les Borges Blanques va rebre els 31 integrants de l’associació esportiva Xafacamins, que s’ha registrat com a entitat després de dos anys i mig del seu origen. L’acte ha estat encapçalat per l’alcaldessa de les Borges Núria Palau i per la regidora d’esports, Maricel Viladoms.

L’associació Xafacamins està integrada per un grup esportiu de persones de la 3a edat, que es reuneix cada dimecres al matí al passeig del Terrall per realitzar una caminada pels camins del voltant de les Borges. Actualment, l’agrupació està formada per 31 membres amb una mitjana de 69 anys d’edat. Les excursions que realitzen tenen una mitjana de 14 quilòmetres i una duració aproximada de 2 hores i 45 minuts. A més a més, el grup esportiu organitza sortides familiars per cada mil quilòmetres o 100 caminades realitzades. De cara al futur, també s’estan organitzant trobades i intercanvis amb altres associacions i entitats similars de la resta de Catalunya.

“El nostre objectiu és el d’incentivar l’activitat física i combatre el sedentarisme que passa durant l’etapa de la jubilació” – explica Andreu Salvadò, representant de l’associació i fundador d’altres importants associacions pel poble com ‘Els Amics del Terrall’, ‘Club Atlètic Borges’ o dirigent del ‘Fútbol Club Borges’.

En els seus orígens, l’associació, va començar amb 4 membres i a poc a poc ha anat creixent fins a tenir actualment 31 integrants. Fins ara, l’associació no estava identificada ni organitzada, fet que ara els permetrà tenir una junta directiva i disposar d’un canal informatiu, d’inscripció i xarxes socials oficials.