Borges recull una vintena de propostes ciutadanes per elaborar l’ordenança de civisme

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha recollit una vintena de propostes de la societat borgenca en el procés participatiu per elaborar l’ordenança de convivència i civisme de la capital garriguenca. Entre les peticions més reclamades hi ha l’augment de mesures per evitar la presència d’excrements d’animals de companyia a la via pública i la petició de més control per reduir el soroll nocturn.

Altres peticions que els ciutadans han fet arribar al consistori són l’augment de mesures per dissuadir i controlar el llançament d’escombraries en patis no edificats, un canvi de porta en la recollida dels infants a l’Escola per evitar els estacionaments damunt les voreres de l’entorn del centre educatiu, que es prohibeixi fumar en terrasses i locals a l’aire lliure, més vigilància nocturna i més facilitats per denunciar els veïns incívics.

Després del període de recollida, que va finalitzar el dia 9 de novembre, l’Ajuntament analitzarà tots els suggeriments, tot descartant els que no siguin de la seva competència, i incorporà els que siguin possibles a la proposta d’Ordenança de convivència ciutadana i civisme que es presentarà en el proper ple. Per a l’equip de govern, aquesta és una manera d’avançar cap a una ciutat més justa, cohesionada i inclusiva de la mà de tots els agents implicats.

Cal recordar que, en compliment del que disposa l’article 133 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de 2015, de Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, la nova ordenança servirà per regular unes normes de conducta pel que fa al comportament a la via pública i als espais públics, així com un règim d’infraccions i sancions per fets o conductes que suposin l’incompliment de les obligacions o prohibicions establertes en la pròpia ordenança municipal.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>