Borges tindrà un carril bici el 2019 com a resultat dels primers pressupostos participatius

L’Ajuntament de les Borges construirà un carril bici que unirà els centres educatius de la capital de les Garrigues el 2019. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius en què, en la fase final de votació hi han participat un total de 508 persones, una xifra que suposa el 9,92% de la població majors de 16 anys.

Segons ha explicat el gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de les Borges, Albert Quintillà, el carril bici tindrà un total de 2 quilòmetres de llargada i unirà l’Escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el Col·legi Montserrat i l’Institut Josep Vallverdú. En concret passarà pels carrers Bellavista, General Güell, Pere Mies, Onze de Setembre, Via Aurèlia, Comerç, Pere Calders, Dr. Trueta, Ramon Arrufat, Carrasco i Formiguera, l’Av. Jaume I i també arribarà fins al Centre d’Entitats i la Banqueta del Canal d’Urgell. En el següent enllaç https://drive.google.com/file/d/1jS0sdaWhzt_NDQxFip1IANHBsqDK_ZV-/view es pot descarregar el dossier on s’hi inclou el recorregut del camí escola que unirà els centres educatius.

Abans d’iniciar el projecte, que es calcula que tindrà un termini d’execució de 2 mesos i mig des de l’adjudicació de l’obra, es realitzarà un estudi de mobilitat que inclogui criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres. Posteriorment, i després de realitzar una valoració tècnica i econòmica amb visites de camp per part dels tècnics, s’elaborarà el disseny de l’obra que servirà per iniciar el procés de licitació.

Cal recordar que el carril bici s’ha imposat a les altres dues opcions més votades que han estat la creació d’un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d’arbrat per fer ombra, i la construcció d’un wàter públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d’emergència de la Sala Maria Lois.

La fase de votació va finalitzar el diumenge 14 d’octubre, després del termini de 21 dies que marcava el calendari de les bases del procés participatiu i ve precedida de dues fases més de presentació de propostes, en les quals es van recollir 116 propostes; i de deliberació, d’on van sorgir les 15 opcions que van passar a votació.

Segons la regidora de Participació Ciutadana, Maria Fusté, es tracta d’uns resultats molt satisfactoris ja que “arribar a quasi un 10% de participació del cens és molt positiu, sobretot si tenim en compte que ha estat el primer any que es duia a terme i que el nombre de persones que han votat és molt superior al d’altres poblacions”.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>