El Ple de l’Ajuntament de les Borges aprova una moció per acostar les ordenances fiscals a la ciutadania

Amb l’objectiu d’acostar la gestió municipal i fomentar la participació ciutadana en els afers d’interès del municipi, el Ple de l’Ajuntament de les Borges d’aquest dijous, 29 de novembre, ha aprovat una moció, a instàncies de la CUP, per a la realització d’una audiència pública anual sobre les ordenances fiscals. D’altra banda, durant el Ple també s’han aprovat les mocions, presentades per la CUP, per adherir-se a la “Xarxa de memòria i de prevenció del feixisme Mai Més”; per sol·licitar la instal·lació de calderes de biomassa en instal·lacions municipals; i per millorar els accessos del municipi a les persones amb mobilitat reduïda.

Segons ha explicat l’alcalde, Enric Mir, l’audiència pública servirà per debatre públicament les noves ordenances o modificar-ne les existents, per tal de  “continuar amb la transparència que l’equip de govern ve practicant al llarg del mandat, avalada amb el segell Infoparticipa2017 de la Generalitat”.

Atès que les Garrigues és una comarca amb una certa massa forestal i que un dels productes de la gestió forestal sostenibles és la biomassa, la CUP ha presentat una moció per instar la Generalitat a incloure els edificis públics de les Borges en el pla de calderes i instar als serveis tècnics de l’ajuntament a valorar la viabilitat i l’estalvi econòmic de la substitució de les calderes dels edificis municipals per calderes de biomassa.

Finalment, la CUP ha presentat una moció per millorar l’accessibilitat al municipi, revisar els accessos i l’entorn dels edificis públics amb elevada afluència i, en definitiva, garantir la igualtat de les persones amb mobilitat reduïda i /o amb altres dificultats d’interacció amb l’entorn.

Així mateix, els vuit regidors del govern també han aprovat una moció per reprovar el posicionament del rei Felip VI en el conflicte català, tot condemnant les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució i contra la judicialització de la política i per demanar l’abolició de la monarquia.

A més a més, en el ple ordinari de novembre, l’Ajuntament de les Borges ha aprovat el reglament regulador del Centre Obert Casal Marino, així com donar compte del període mig de pagament del tercer trimestre, que ha estat de 18,94 dies amb 0 factures pendents de pagament. Així mateix, l’equip de govern ha presentat una moció per demanar l’absolució dels presos i preses polítics i exigir la seva llibertat immediata i rebutjar rotundament les peticions de presó.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>