Enric Mir renuncia a l’alcaldia de les Borges Blanques i Núria Palau és nomenada alcaldessa en funcions

Aquest dissabte, 31 de juliol, a les 12.30 hores, l’Ajuntament de les Borges va celebrar una sessió plenària extraordinària amb un únic punt a l’ordre del dia: la renúncia a l’alcaldia del municipi i com a regidor d’Enric Mir. La fins ara primera tinent alcalde i regidora de Governació, Núria Palau, és la nova alcaldessa en funcions de les Borges Blanques. L’acte s’ha celebrat a la sala de Plens del consistori i ha comptat amb la presència de dos regidors de l’oposició, dels set edils de l’equip de govern i de polítics com Josep Rull i Ramona Barrufet, entre altres.

Després d’aquest Ple extraordinari, Núria Palau passa a ser alcaldessa en funcions de les Borges, fins que se celebri el Ple d’investidura, i també està previst que s’incorpori un nou regidor al consistori, Oriol Satorra -que anava en el vuitè lloc de la llista electoral de Junts per les Borges-, en la mesura que Mir també ha renunciat a la seva acta de regidor d’Economia i Hisenda. 

Un cop s’hagi fet arribar aquesta renúncia a la Junta Electoral, es posarà data al ple d’investidura de l’alcaldessa en funcions i de constitució del cartipàs.

L’opció que Mir deixés l’alcaldia quan arribés als 65 anys i cap a la meitat de l’actual mandat va ser contemplada per la seva formació política, tot i que no es va fer pública. El fet que Mir deixi l’activitat política implica també el Consell Comarcal de les Garrigues, on és vicepresident primer, i caldrà substituir-lo, tal com ja van informar des de Ràdio les Borges.

La trajectòria d’Enric Mir a l’Ajuntament de les Borges Blanques

Fa divuit anys que Enric Mir és membre del consitori. Hi va entrar l’any 2003, sent regidor d’Hisenda del govern de Carme Benet (CiU) i Francesc Macià (Independents). L’any 2007, quan van formar govern ERC i PSC, amb Miquel Àngel Estradé com a alcalde, va passar a ser regidor a l’oposició, sumant vuit anys en total de regidor. A partit d’aquí, els deu anys restants fins a dia d’avui, Mir ha ostentat l’alcaldia els mandats 2011-2015 (govern de CiU i Independents), 2015-2019 (amb majoria absoluta de CiU) i del 2019 a l’actualitat (Junts per les Borges).