El Grup d’Investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha renovat, un any més, el segell Infoparticipa 2019 a l’Ajuntament de les Borges Blanques. Aquest guardó, que reconeix l’alt grau de qualitat i transparència en la comunicació de la gestió pública local, enguany li ha estat concedit amb una puntuació del 92%, la més alta obtinguda per la capital garriguenca des que, l’any 2016, va començar a rebre’l ininterrompudament.

Enguany, el nou Grup d’Investigació ComSET, que ha agafat el relleu com a organitzador d’aquests guardons al Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la mateixa UAB, ha decidit a través del seu Consell Certificador que 113 ajuntaments, 6 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya han assolit el Segell Infoparticipa 2019. A causa de la pandèmia per la Covid-19, s’ha posposat fins a la tardor el tradicional acte de lliurament d’aquests guardons, que es poden consultar a www.mapainfoparticipa.com.

Enguany, el segell ha mesurat 48 indicadors dels quals les Borges havia d’aprovar un mínim del 85%, per a obtenir el reconeixement que acredita que en aquest municipi la ciutadania pot participar i decidir amb garanties.

Aquest distintiu, creat l’any 2013 i que s’atorga a través del Consell Certificador de la Universitat, reconeix al consistori borgenc la informació que dóna sobre els seus representants polítics i sobre la gestió dels recursos col·lectius, publicant per exemple les actes del Ple Municipal o informació sobre la composició dels òrgans de govern, entre altres. Aquest guardó també reconeix la transparència sobre la gestió dels recursos econòmics que inclou, per exemple, la publicació del pressupost de l’Ajuntament de l’any en curs, la publicació de totes les ofertes de treball o, entre molts altres, les licitacions en curs.