La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat la modificació del calendari fiscal de cobrança de taxes, tributs i impostos d’aquest any 2020, en període voluntari, a causa de la COVID-19. D’aquesta manera, la ciutadania de la capital garriguenca, tindrà uns terminis de pagament de les obligacions tributàries, tant per part del consistori borgenc, com per part de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals, més amplis i sense que li coincideixin els diferents venciments a la vegada.

Segons ha exposat l’alcalde Enric Mir, a partir d’aquest dilluns els veïns i les veïnes de les Borges rebran a les seves bústies una circular informativa amb els nous terminis ampliats per a abonar l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, Guals Permanents, Escombraries (tant del 1r com del 2n semestre), IBI (tant el de naturalesa urbana com el de rústega), Cementiri i IAE. Som conscients de la situació de dificultat que viuen algunes famílies, pel que no volem ofegar-les econòmicament amb les obligacions tributàries municipals, i hem decidit escalonar-les al llarg de l’any 2020.

Presentació telemàtica del llibre “Dues dones”, de Montse Sanjuan

Aquest divendres, 1 de maig a les 18 hores, l’escriptora Montse Sanjuan presentarà el seu llibre ‘Dues Dones’, de Pagès Editors, als perfils de les xarxes socials de l’àrea de Promoció Cultural de l’Ajuntament de les Borges, la pàgina de Facebook https://www.facebook.com/culturaborgesblanques/; i el perfil d’Instagram https://www.instagram.com/culturaborgesblanques/.

Exposició virtual a l’Espai Macià Expo-Covid 2020

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha volgut canalitzar les mirades creatives de molts artistes diferents, uns que havien de col·laborar amb les exposicions de la Sala d’Arts 25400 de l’Espai Macià aquests mesos de primavera, i d’altres que ja ho havien fet recentment, i el resultat ha sigut aquesta exposició virtual que, malgrat el coronavirus, els artistes us regalen a través d’aquest tast del seu art per fer més amè el confinament, que podreu trobar disponible gratuïtament a la pàgina de Facebook de l’equipament borgenc: https://www.facebook.com/espaimacia/.

Desinfecció diària de la població i telèfon d’atenció a la Gent Gran

Igualment, els responsables municipals borgencs han recordat que segueix la desinfecció diària preventiva de carrers, places, baranes, contenidors i zones vulnerables i, sempre que el temps ho permet, els dilluns, dimecres i divendres amb la general de tot el nucli urbà, gràcies als pagesos voluntaris; i que el consistori ha habilitat dos números de telèfon d’atenció a la Gent Gran, per a tot allò que els pugui convenir en aquesta situació d’alarma per coronavirus, el 649 330 090 i el 630 679 587.

Continua el repartiment de mascaretes infantils i juvenils

D’altra banda, les regidories de Joventut i Salut del consistori borgenc han anunciat que aquest dijous, 30 d’abril, reprendran el repartiment de mascaretes infantils i juvenils gratuïtes, a la planta baixa de l’Ajuntament, en horari de tarda, entre les 19 i les 20 hores.

Les mascaretes les elaboren un grup d’una desena de voluntàries i un voluntari, i el consistori ha comprat una part de la tela que utilitzen, i l’altra part de la tela la posen elles mateixes. Així, en fan de diverses mides, en funció i quantitat de la població infantil i juvenil de les Borges: entre 3 i 5 anys, per a cobrir els 177 habitants que hi ha en aquesta franja; de 6 a nou anys, per a 269 persones; de 10 a 12 anys, pels 203 ciutadans i ciutadanes d’aquesta edat; i de 13 a 18 anys, per a les 374 persones joves que viuen a les Borges.

Aquest mateix grup de voluntariat ja es va encarregar d’elaborar les mascaretes per a la població adulta, així com els peücs i les bates de protecció per al personal del CAP de la capital garriguenca.