El president Torra presenta la nova imatge turística de les Borges, basada en la capitalitat de l’oli

En el transcurs de la visita al cor del Centre Històric de les Borges, Torra ha manifestat que “la milor manera d’arreglar les carreteres del país és que el Ministerio de Foment sigui aviat el Ministeri de Foment de la República catalana” i ha mostrat la disponibilitat del Govern de Catalunya a col·laborar amb els dèficits en infraestructures culturals de les Borges. El president també ha apel·lat en la seva intervenció a la responsabilitat que tenen els actuals representants públics per a implementar la República, que ja anhelaven la generació del president Macià, del que se n’ha declarat seguidor, juntament amb Carrasco i Formiguera, pel que cal que ens conjurem tots plegats a no acceptar la farsa que suposa la causa contra el miler de catalans que estan o han estat investigats i encausats.

Al seu torn, Mir ha declarat que amb les millores del Centre Històric, i amb els nous equipaments com l’antic molí de Cal Gineret es vol dinamitzar econòmicament i en l’àmbit social la capital garriguenca i el conjunt del territori. L’alcalde també ha demanat col·laboració al president Torra per aconseguir la duplicació de l’N-240, l’arxiu comarcal de les Garrigues i el futur teatre polivalent de les Borges, i ha ofert el suport de la majoria de la ciutadania borgenca a la implementació de la República.

Prèviament, la comitiva presidencial, que també estava integrada pels regidors del consistori borgenc, alcaldes garriguencs, diputats i altres representants institucionals i de les entitats de les Borges, ha acompanyat Torra en l’encesa de la traca de petards amb la qual es dóna inici formalment, a les 12 hores, als actes de la Festa Major.

Durant la trobada, que s’ha iniciat a la Plaça de l’1 d’octubre de la capital de les Garrigues, el president ha pogut gaudir de la cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors de les Borges en què també hi han participat tots els nens i nenes que han contribuït a la creació d’un capgròs. Prèviament, a les 11.30 hores s’ha dut a terme el tradicional repic de la traca i del “Canó del Saló” a càrrec de l’escola de campaners de les Borges.

D’altra banda, el president juntament amb l’alcalde i els regidors del consistori han recorregut per diversos places i carrers del Centre Històric de les Borges, que han estat arranjats recentment en uns treballs emmarcats dins del Pla de Barris del Govern de Catalunya, i que han estat finançats en un 75% per la Generalitat i en un 25% pel consistori. Posteriorment, Torra ha saludat als participants en el vermut popular solidari que s’estava duent a terme al costat de Cal Gineret i ha visitat l’Espai Macià, on ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament de les Borges.

 

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>