El ple de l’Ajuntament de les Borges aprova una moció per demanar la gratuïtat de l’AP-2 als garriguencs

El Ple de l’Ajuntament de les Borges d’aquest dijous, 27 de setembre, ha aprovat els comptes generals del consistori de l’any 2017 amb un superàvit anual d’1.270.990 euros i un estalvi de 742.149 euros. Igualment la sessió ha tirat endavant una moció per demanar la gratuïtat de l’AP-2 a tots els garriguencs i garriguenques.

A més a més, durant el ple s’ha donat compte del compliment inicial de la gestió pressupostària, en què s’han cobert les necessitats amb un grau d’execució de les despeses del 83,79% i d’ingressos del 93,86%. D’altra banda, hi ha un rati de deute viu de 53,58%, molt per sota del 75% autoritzat i el període mitjà de pagament a finals d’any que ha estat de 10,42 dies.   

Tal com es va aprovar al ple de la Diputació, està previst que el govern municipal de les Borges demani l’ampliació del tram de desviació obligatòria per a camions de les Borges fins a Soses al Ministeri de Foment; una petició que ja estava prevista pel mateix conseller Josep Rull ara fa un any. A més a més, l’equip de govern demanarà al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat la gratuïtat de l’AP-2 en tot el tram de desviació per als garriguencs i garriguenques, tal com passa a l’N-340 i a l’Aragó. Una mesura urgent mentre no es dugui a terme la duplicació de l’N-240 en el tram que va des de Lleida fins les Borges Blanques o s’alliberi definitivament l’autopista AP-2.

La CUP ha presentat una moció per demanar al Servei Català de Trànsit la bonificació i desviament de camions obligatori entre les Borges i Soses. Una demanda que no podrà ser aprovada ja que n’és el Ministeri de Foment qui en té la competència.

D’altra banda, la CUP ha presentat una moció per a dur a terme una audiència pública sobre les ordenances fiscals.

 

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>