La idea de la “Confraria” radica en la celebració en un determinat dia, al principi de la collita, de l’arribada als molins i establiments comercials de l’oli d’oliva verge extra corresponent a la nova temporada, en aquest cas la de 2019 – 2020.

En ple centre històric de la “Capital de l’Oli” de Catalunya i en un antic molí d’oli, un grup d’amics pertanyents a la “Confraria” va realitzar una petita celebració amb un oli elaborat el dia 2 d’octubre d’aquest mateix any. Evidentment es tracta d’un oli verge extra de la categoria “Premium” elaborat a partir d’olives arbequines del terme municipal i molturades en el molí de Gabriel Alsina a Castelló de Farfanya, va ser en aquestes terres on el Duc de Medinaceli va implantar aquest tipus d’olivera.

El lloc triat, l’antic molí de Cal Pauet, és avui un Museu dedicat als útils quotidians en un període de temps que transcurre des dels anys vint als seixanta del passat segle. Allà és on van realitzar un tast amb un raig d’oli per la nova temporada acompanyats del genuí “pa de ronyó” típic de la capital de la comarca de les Garrigues i ideal per la degustació d’olis.

Una breu xerrada sobre la situació actual de l’oli a càrrec del President de la “Confraria” després d’unes paraules del propietari i director del Museu, van donar pas a la degustació. Tots els presents van poder comprovar “in situ”  l’aroma i sabor d’un oli excepcional, probablement el primer a molturarse de tot Espanya.