L’Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit aixecar el tancament dels parcs infantils i els equipaments municipals que va aprovar el passat 15 de gener davant la millora de la situació epidemiològica a la comarca i al municipi. Ho ha fet després d’haver mantingut reunions amb el Departament de Salut de la Generalitat, i l’aixecament és vigent a partir d’aquest dimarts.

El consistori borgenc va aprovar un decret d’alcaldia el passat 15 de gener a partir del qual establia el tancament d’espais municipals davant d’un empitjorament dels indicadors de la Covid-19 al conjunt del país i especialment al municipi. Unes mesures que es van haver de prorrogar i que han romàs vigents fins aquest dilluns, 8 de febrer. Ara, que el nombre de casos diagnosticats ha disminuït, s’han reobert els espais culturals, esportius, associatius i expositius del municipi, com és el cas de l’Espai Macià i el pavelló esportiu, i també els parcs infantils.

La regidora de Salut de les Borges, Ariadna Salla, ha agraït la “responsabilitat” dels veïns i veïnes i ha explicat que “la disminució de casos a les Borges ha demostrat que les mesures són efectives i que s’han complert, els nostres veïns i veïnes s’han quedat a casa i hem aconseguit frenar l’avanç de la Covid-19”. No obstant això, Salla ha recordat que “cal seguir reduint la interacció social i evitar les trobades innecessàries fins que la situació sigui òptima”, ja que, segons ha explicat, això evitarà que el municipi hagi de viure nous tancaments.

Malgrat l’aixecament de les restriccions als espais municipals, el consistori borgenc demana que es continuï prioritzant l’atenció telefònica o a través d’Internet per sobre de les visites presencials a la seu de l’Ajuntament, sempre que sigui possible. Al mateix temps, els plens continuaran sent a porta tancada, sense presència de públic i complint en tot moment les mesures de distància social, ús de mascareta i gel hidroalcohòlic.