Les cigonyes de les Borges ja niuen en el seu nou emplaçament

Arran de la denúncia de l’organització ecologista Ipcena, l’Ajuntament de les Borges Blanques ha explicat aquest divendres que la retirada del niu de cigonyes que hi havia al campanar de l’Església del municipi s’ha realitzat seguint tots els permisos i la supervisió de la Generalitat i per un tema evident de seguretat.

Segons el regidor d’Espais i Vies Públiques de les Borges, Daniel Not, l’acció ha tingut lloc a petició de la parròquia i després de 5 mesos d’estudi i petició de permisos al Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquests moments, el niu pesava uns 700 quilos i se sostenia en un lloc molt inestable amb risc de caure a la via pública. A més a més, a banda del perill que això suposava per a la població, la parròquia també havia alertat el consistori de les humitats que hi havia al campanar i que estaven afectant l’immoble, patrimoni cultural del municipi.

D’altra banda, Not ha remarcat que la retirada del niu s’ha realitzat en un moment precís, amb la voluntat de preservar el seu benestar i la seva seguretat, ja que fins al 6 de febrer les cigonyes no comencen el període de cria. En aquest sentit, el regidor ha afegit que l’Ajuntament ha creat un nou emplaçament per a les cigonyes en una plataforma aèria que hi ha al cementiri vell (a menys de 100 metres en línia recta de l’antiga ubicació del niu) i, la qual, aquest dijous mateix, ja havia acollit les primeres aus.