L’incendi de la Ribera d’Ebre avança cap a les Garrigues

Els Bombers de la Generalitat continuen les tasques d’extinció de l’incendi de forestal de la Ribera d’Ebre que crema des d’ahir a la tarda i continuarà fent-ho durant les pròximes hores amb les 120 dotacions desplaçades. Aquestes inclouen la desena de mitjans aeris que, amb l’arribada de l’ocàs, es retiraran. 

A hores d’ara, el foc s’està comportant d’acord amb la previsió i els efectius treballen en un perímetre d’unes 6.537 hectàrees. La prioritat és treballar durant tota la nit el flanc dret. Les tasques d’extinció al tram nord d’aquest flanc, dret, es veu dificultada per l’orografia del terreny que impedeix l’emplaçament segur dels bombers desplaçats. 

Respecte de Bovera, s’està treballant amb maquinària pesant, fent camins, perquè si arriba el foc no ho faci amb tanta intensitat i els bombers puguin atacar-ho millor. 

A més dels Bombers, també s’han activat per donar suport a les tasques d’extinció, efectius i voluntaris d’altres cossos d’emergències de seguretat com els Mossos d’Esquadra (amb uns 50 efectius), UME, Agents Rurals, ADF’s, Protecció Civil, SEM i Creu Roja, entre d’altres.

Segons informa Protecció Civil, actualment hi ha 42 persones evacuades que es troben en el municipi de Flix, al gimnàs de l’Escola Enric Grau i Fontserè. També hi ha 4 persones evacuades a Bovera i 4 a la Palma d’Ebre dels que se n’ha fet càrrec els ajuntaments. Les persones desallotjades són de diverses nacionalitats: Espanyola, Gran Bretanya, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Brasil i Estats Units. Els consolats han estat informats de la situació pels tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.

INFO: govern.cat

Categoria: Societat
Etiquetes: ,