Vinaixa acull la 16a Trobada ‘Les Garrigues, en femení’

Aquest dissabte, 6 de juliol, ha tingut lloc a Vinaixa la 16a Trobada ‘Les Garrigues, en femení’.

L’acte institucional ha tingut lloc al Casal Vinaixenc i, a més de Sandra Marco, diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida hi han intervingut la presidenta de l’Associació de dones La Ruella de Vinaixa, Rosa Moya; la presidenta de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues, M. Rosa Alemany; la directora executiva de l’ICD a Lleida, Èlia Soriano; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i l’alcalde de Vinaixa, Josep M. Tarragó.

Durant la seva intervenció, Sandra Marco ha dit que, des de l’àrea d’Igualtat de la Diputació, es pretén donar resposta i eines als municipis i entitats per tal d’aplicar polítiques feministes que posin en relleu les dones, amb l’objectiu d’aconseguir “una societat més lliure, més igualitària, més solidària, més compromesa”.

És per això que la diputada ha destacat que miren d’implementar aquest full de ruta amb “actuacions que posin en valor el paper de la dona en la societat i per afavorir la no discriminació del col·lectiu LGTBIQ”, mirant de que tots els ajuntaments “tinguin pla d’igualtat, protocol d’assetjament…”. En definitiva, “feminitzem la política”.  Una feminització que passar per “canviar les maneres d’exercir el poder, per maneres més cooperatives i democràtiques”, i també per “relacionar-nos d’una altra manera amb el món i amb nosaltres mateixes”.

La 16a Trobada ‘Les Garrigues, en femení’ s’ha celebrat amb el lema ‘Amb D de Dona’, organitzada per la Federació d’associacions de dones de les Garrigues en col·laboració amb l’Associació de dones La Ruella i l’Ajuntament de Vinaixa, i coorganitzades amb el Consell Comarcal de les Garrigues, el Departament d’Igualtat i feminismes i la Diputació de Lleida. La trobada era oberta tant a les dones com als homes i tenia com a objectiu sensibilitzar sobre la igualtat de gènere.

Entre els actes que s’han celebrat, hi ha hagut la representació de l’obra de teatre ‘Anvant amb V de…’ pel grup Rellotge de sorra garriguenc, un recorregut guiat per les cases del poble, un dinar popular a la Sala del Casal Vinaixenc, la projecció del curtmetratge ‘Vueltas’, de Jordina Sarlé Cardiel, una sessió de ball a càrrec del Conrad Llovera i l’exposició ‘Garrigues – esport – dones’ del SIAD del Consell Comarcal de les Garrigues.