Tres representants de Lleida passen a la final del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida ha acollit la segona de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Esther Subias, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Eusebi Juanpere i Jordi Gregori també de la mateixa escola han estat -per aquest ordre- els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà el proper dimarts, 25 de maig, al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques i que es podrà seguir en directe.

Amb els tres primers classificats en aquesta semifinal han participat els també seleccionats Abel Pallarols, Ana Guirado, Jan Asensio i Nil Garrofé. Tots els candidats han treballat un aperitiu i un plat autòcton principal (Cassoleta de Quaresma) per posar en valor l’excepcional oli verge extra de les Borges Blanques.

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l’impuls de l’Ajuntament de les Borges Blanques i l’apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat ha estat integrat pel mateix Josep Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura, l’aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.