La 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha fet entrega aquest divendres a la tarda dels premis als seus millors olis segons el Panell de Tasts Oficials d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, que per tercer any consecutiu ha distingit de forma diferenciada els grans i els petits productors i que ha servit per guardonar Degustus de la Cooperativa de la Granadella, Cuadrat Valley, la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges, el Restaurant Hostal Benet, Arbequí de Vilasana i Mas Montseny, entre les diferents mostres que s’han presentat en cadascuna de les dues categories.

Els olis guardonats en la categoria de grans productors, que són aquells que produeixen més de 3.000 litres, han estat Elixir Despinyolat, de Cuadrat Valley, que ha obtingut el guardó al millor oli verge extra fruitat verd amarg. Per la seva banda, Degustus, de la Cooperativa de la Granadella ha estat premiat com el millor oli verge extra fruitat verd dolç, i Terrall de la Cooperativa de Sant Isidre ha estat proclamat el millor oli verge extra fruitat madur de la fira. Pel que fa als petits productors, amb menys de 3.000 litres produïts, Arbequí de Vilasana ha obtingut la distinció en oli verge extra fruitat verd amarg, el Restaurant Hostal Benet en verd dolç i Mas Montseny en madur.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha volgut reconèixer, durant la seva intervenció, la gran tasca i l’excel·lent oli d’oliva verge extra que fan grans productors i productores del territori, “emprenedors i emprenedores, gent valenta que ha sabut explotar tot el potencial que dona la terra per obtenir-ne un resultat de gran qualitat, que ja s’ha convertit en una autèntica exquisidesa que es pot trobar a les botigues gourmet”, ha explicat. Per a Palau, per tant, és de justícia premiar l’esforç que fan dia rere dia tots aquests productors i productores, “ja que ha estat la vostra dedicació la que ha aconseguit més que ningú situar les Garrigues en el mapa i donar lloc, entre moltes altres coses, a aquestes 60a edicions de la Fira de l’Oli i les Garrigues”, ha explicat.

Una cançó i un xoucooking de Lo Pau de Ponts, entre els actes de divendres

L’artista del territori Lo Pau de Ponts ha visitat aquest divendres la 60a Fira de l’Oli i les Garrigues, on ha dut a terme un xoucooking molt especial sota el nom ‘Lo xoucooking de l’Alifara’, i també ha interpretat la cançó que ha composat per homenatjar els seixanta anys de Fira de l’Oli i les Garrigues, amb la qual ha versionat la coneguda cançó ‘Boig per tu’ de Sau.