1a edició del Festival de Cinema Rural de Juneda

Conclou un cap de setmana farcit d’activitats, col·loquis i projeccions, de les quals “Cinema Paradiso”, “El mestre que va prometre el mar” i “Muyeres” en van ser les més celebrades.

El passat cap de setmana es va celebrar la primera edició del ‘PLA’, el Festival de Cine Rural de Juneda, que va finalitzar el passat diumenge després de múltiples sessions en les què el cinema emmarcat en zones rurals va ser el principal protagonista, on van assistir uns 850 espectadors al Teatre Foment. 

‘Muyeres’, de Marta Lallana, es va proclamar com la gran guanyadora de l’edició d’enguany després d’emportar-se el Premi a la Millor Pel·lícula i el Premi de la Pagesia. També ‘En nombre de la tierra’, de DK Welchman i ‘Partículas sin masa’ de Joel Munu en van sortir premiades després de rebre el Premi Jove i el Premi al Millor Curtmetratge, respectivament. ‘Cinema Paradiso’ i ‘El mestre que va prometre el mar’, fora de competició, van ser les dues sessions més concurrides, omplint les butaques del teatre i antic cinema Foment.

El festival va comptar amb una llarga llista de convidats, entre els quals destaquen els músics Raül Refree, Heura Gaya, el col·lectiu Silvestres o el Cor de Cantaires de Juneda, la periodista Txell Bonet, els actors Alexandra Olmo, Eduard Molins i Rosa Monrous, el mestre i divulgador Sebastià Gertrúdix o els cineastes Anna Llargués, Daniel Llussà, Gerard Satorra i Alex Alcalde.

Categoria: Cultura
Etiquetes: ,