El Restaurant Cafè Terrall sorprèn amb hummus de castanyes i guatlla a la brasa a la Mostra Gastronòmica
La 31a Mostra Gastronòmica de les Garrigues ha tancat una edició d’èxit amb prop de 1.600 menús servits, consolidant-se com una cita gastronòmica de referència a la comarca. Celebrada de l’1 de novembre al 14 de desembre, la Mostra ha superat les xifres de l’any passat tot i comptar amb dos restaurants menys, un fet que confirma la bona acollida per part del públic. Tot i que la Mostra ja ha finalitzat, alguns establiments han decidit allargar l’oferta del menú uns dies més davant l’alta demanda.
L’acte de cloenda va tenir lloc el passat dilluns al restaurant Sindicat de Tarrés, amb la presència dels restauradors participants, representants municipals de la comarca, el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas.
En aquesta edició hi han participat sis restaurants: Cafè Terrall Restaurant, Restaurant Hostal Benet, Masia Les Garrigues, El Sindicat de Tarrés, Les Cuines de la Llena i El 9 Syrah. Tots ells han elaborat menús exclusius amb productes de proximitat, amb un protagonisme destacat de l’oli d’oliva verge extra, símbol identitari del territori.
El Cafè Terrall Restaurant de les Borges Blanques, un dels establiments participants i protagonista del darrer dels sis vídeos de la Mostra, ha ofert un menú que combina tradició i creativitat culinària. La proposta ha inclòs un vermut amb xips de moniato, arròs amb coliflor, perfum de safrà i toc de formatge, pit de guatlla a la brasa amb crema de nous i pastanaga en escabetx, tempura de bacallà prèmium amb empedrat, costellam de porc confitat amb hummus de castanyes i, de postres, flam de mató amb salsa de codonyat i coca de vidre.
La Rosa, responsable del Cafè Terrall, ha valorat molt positivament la participació a la Mostra: “Participar-hi és un repte cada any per intentar promoure els productes del territori. Tenim el Segell Verge Extra i participem en activitats per donar valor al nostre oli d’oliva i a la comarca”. També ha volgut agrair la resposta del públic i ha animat a repetir l’experiència en futures edicions.
En el marc d’aquesta 31a edició, s’han incorporat dos nous restaurants al distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra”, creat pel Consell Comarcal l’any 2021. Als establiments que ja en formaven part —Hostal Benet, Cafè Terrall, Masia Les Garrigues i Ca la Margarida— s’hi han afegit Les Cuines de la Llena i El Sindicat de Tarrés.
Com a obsequi, enguany els comensals han rebut una ampolla d’oli d’oliva verge extra per parella, reforçant el vincle entre gastronomia i producte local.
Després de trenta-un anys de trajectòria, la Mostra Gastronòmica de les Garrigues es reafirma com una eina clau per posar en valor la cuina del territori i dinamitzar el turisme gastronòmic i cultural de la comarca. L’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.





