L’Associació Tastavins organitza la 1a Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda

L’Associació sense ànims de lucre, Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda, el proper dissabte 29 de juny. La jornada s’inicia al matí amb dues xerrades tècniques, que tindran lloc al Complex Cultural de Juneda:

– De 10 h a 11.30 hores: ‘La biodinàmica com a eina de regeneració dels sòls agrícoles’, per Miquel García i Pilar Salillas del Celler Lagravera i David Baixas Lehnberg de Mas Regany.
– D’11.45 h a 13.15 hores: ‘La dona en el món del vi’, per Zoltan Nagy, Gemma Plaza i Sara Pérez.

Per l’assistència a les jornades cal inscripció prèvia a la web de la fira: www.tastavinsjuneda.cat.

A la tarda, a partir de les 18 hores i fins a mitjanit, tindrà lloc a la Plaça Catalunya de Juneda, la primera edició de la Fira Tastavins, amb l’assistència de 21 cellers, 18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre i 3 cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Cava i DO Terra Alta.

Els cellers de la DO Costers del Segre que participen en la Fira són Celler Analec, Batlliu de Sort, Cal Cabo, Castell d’Enclús, Castell del Remei, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, El Vinyer, L’Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Terrer del Pallars, Tomàs Cusiné, Purgatori de Família Torres, Vila Corona i Vinya els Vilars. A més, aquesta primera edició compta amb la participació de 3 cellers convidats: Celler Forns Raventós (DO Cava), Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà) i Tarroné (DO Terra Alta).

En l’àmbit gastronòmic, participaran en la Fira 7 productors de tapes de proximitat: La Cuina de l’Araceli, restaurant La Placeta, Cal Sargaire, xocolata Aynouse, Gremi de Froners de les Terres de Lleida, Masiatero i Formatges d’Agramunt.

Tota la vetllada estarà amenitzada per una sessió de vinil de soul, funk & disco a càrrec de Republiq, i música en directe del duet Marta & Gregori. Com a traca final, hi haurà un espectacle de diables i focs d’artifici dels Rojos de Junda.

També està prevista la realització d’una activitat solidària a favor d’AFANOC, i amb la col·laboració de l’artista comarcal Gregorio Iglesias Mayo, consistent en la creació d’un quadre de grans dimensions pintat per infinites mans.

La primera edició de la Fira Tastavins és possible gràcies a l’empenta i dinamisme de l’Associació Tastavins, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda, Denominació d’Origen Costers del Segre, Consell Comarcal de les Garrigues i Diputació de Lleida.

L’Associació Tastavins fou creada l’any 2016 a Juneda i des del seu naixement no ha part de créixer, arribant a gairebé un centenar de socis. Organitza durant tot l’any, tastos i esdeveniments per promoure la cultura del vi a les terres de Lleida.

Categoria: Cultura